Gassel

BVDL Spuiterij zorgt voor een stralend eindresultaat

'Geef je keuken een tweede kans'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Het kopen van een nieuwe keuken is een forse investering. Dit terwijl je huidige keuken vaak nog prima voldoet, maar alleen wat gedateerd oogt of kleine beschadigingen heeft. Daar komt BVDL Spuiterij uit Gassel om de hoek kijken. Na een betaalbare renovatie ziet je keuken er weer strak en fris uit. Een stralend eindresultaat. Eigenlijk net alsof hij nieuw is.

Een stralend eindresultaat: een vernieuwde keuken.

Bert van de Lockant, eigenaar van BVDL Spuiterij, werd zo'n zeven jaar geleden betrokken met het spuiten van meubels en keukens. “Destijds heb ik voor en met mijn neefje, die een autoschadebedrijf heeft, een meubelspuiterij op mogen zetten”, blikt hij terug. “We deden daar het spuitwerk dat niets met voertuigen te maken had. Twee jaar geleden ging bij dat bedrijf de focus weer volledig terug op auto's. Ik had wel belangstelling om door te gaan met het spuiten van keukens en meubels. Toen ben ik voor mezelf begonnen.”

Ervaren vaklui
Bert werkt altijd samen met ervaren vaklieden. “Afhankelijk van hoe grondig je een renovatie aanpakt, komt er soms meer bij kijken dan het spuiten van de frontjes”, legt hij uit. “Daarom werk ik samen met een goede meubelmaker. Hij kan beschadigingen herstellen, het aanrechtblad vervangen of kastjes anders indelen. Indien gewenst kan ook apparatuur vervangen worden.”
De frontjes gaan ongeveer twee weken naar de spuiterij. “Voor het schilderwerk op locatie werk ik samen met een goede vakschilder”, vervolgt Bert. “In de tijd dat de frontjes weg zijn, worden de vaste delen behandeld. Daarna kunnen de frontjes weer netjes gemonteerd worden. Op die manier geef je je keuken een tweede kans. Dat is ook nog eens milieuvriendelijker.”

'Gewenste kleur'
Bert maakt grofweg onderscheid in twee soorten keukens. “Aan de ene kant zie je keukens die slijtage beginnen te vertonen”, licht hij toe. “Dan is de lak verweerd of zitten er krassen op. De andere groep bestaat uit keukens die met folie zijn beplakt. Dat begint los te laten, je ziet bobbels of er zitten scheuren in. Dat kunnen wij er afhalen, we repareren eventuele schade, maken alles weer strak en spuiten het in de gewenste kleur.”
Er zijn verschillende momenten waarop mensen ervoor kiezen om hun keuken te renoveren. “Het kan zijn omdat je een nieuwe woning hebt gekocht of omdat je je huidige woning wil aanpakken”, vertelt Bert. “Als je dan niet het budget hebt om de volledige keuken te vervangen of je hebt er op dat moment het geld niet voor over, dan kunnen wij van dienst zijn. Door de keuken mee te spuiten in de gewenste kleuren past hij weer helemaal bij de rest van het interieur.”

'In overleg'
Bij een eerste afspraak komt Bert altijd op locatie kijken naar de mogelijkheden. “De basis van een keuken is meestal prima in orde”, zegt hij, “dan gaat het echt om de uitstraling ervan. Ik kijk ook naar de staat van het hang- en sluitwerk. Verder luister ik naar de wensen van de klant. Op basis van dit alles geef ik een advies. De investering van een renovatie moet wel interessant zijn. Ik maak een vrijblijvende offerte. De totale investering hangt natuurlijk af van de grootte van de keuken en de gewenste aanpassingen.”
In overleg met de klant wordt de kleur bepaald. “Wij denken graag mee in dit proces en geven advies”, geeft Bert aan. “Als een klant twijfelt of een kleur wel past dan neem ik wat stalen mee om diverse opties ter plekke te bekijken. Zo kom je altijd tot een goede keuze.”

Heb je belangstelling om je keuken op te frissen? Wil je weer een strakke uitstraling? Neem dan contact op met Bert van de Lockant van BVDL Spuiterij voor de mogelijkheden. Hij is te bereiken op 06-82868353 of info@bvdlspuiterij.nl. “Ook voor het spuiten van meubels kun je natuurlijk bij ons terecht”, besluit Bert.

Bert van de Lockant in een door hem opgefriste keuken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties