Gassel

Gassels Heem zoekt verhalen en foto's oud-ondernemers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - De werkgroep Gasselse ondernemers van het Gassels Heem is bezig met een tentoonstelling over de bedrijvigheid in het dorp. Daarvoor zijn zij nog steeds op zoek naar informatie en verhalen over de ondernemingen die niet meer bestaan. Er zijn al de nodige interviews gedaan, maar de commissie is nog op zoek naar de nodige informatie, foto’s, rekeningen en dergelijke om de expositie compleet te krijgen.

Personen uit de werkgroep zijn onder meer bezig geweest met het bouwbedrijf van Bert Driessen en hebben gesprekken gehad met zijn kleinkinderen. Nu zijn ze op zoek naar mensen die daar mogleijk nog meer over kunnen vertellen. Al zijn het maar een paar regels, waardoor het verhaal nog completer is.

Alles welkom
Verder de vraag wie er foto’s of kan iets kan vertellen over familie Snoo? Dit geldt ook voor de smederij, benzinepomp en winkel van de familie Schiks, de kleermaker Uijen enzovoorts. Elk verhaal, leuke anekdote, oude foto, rekening/factuur is welkom. De rekeningen, brochure’s en foto’s scannen worden direct ingescand, zodat ze in bezit blijven van de eigenaar.

Interviewer
Tevens is de werkgroep op zoek naar iemand die kan en wil helpen met het interviewen van de oud-ondernemers. Dat kost ongeveer vier keer per maand 1,5 uur van je tijd. Omgaan met de tekstverwerking en het goed uitwerken van het interview op de computer is een pré. Verder is er eens per maand een vergadering op woensdagmiddag. Stuur bij belangstelling een mail naar smitsrutten@hotmail.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties