Gassel

Gassel voor Mekaar biedt coronahulp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - In Gassel werd al enige tijd gewerkt aan het opzetten van een vrijwilligerscentrale door en voor Gasselnaren om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar te brengen. Dit alles onder de vlag van de dorpsraad Gassel. Door de coronacrisis is dit alles in een stroomversnelling gekomen en heeft de dorpsraad besloten om 'Gassel Voor Mekaar' op te starten. Het doel hiervan is om kwetsbare en zieke mensen, of zij die anderszins in de problemen komen door het uitbreken van het coronavirus, te helpen. "Je kunt hierbij denken aan zaken als boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten, medicijnen ophalen,op de kinderen passen, vervoer naar en van de dokter, een maaltijd verzorgen en dergelijke", geeft de dorpsraad aan.

Daarvoor is een Facebookpagina gestart waar mensen hun hulp kunnen aanbieden, maar uiteraard ook hun hulpvraag kwijt kunnen. Daarnaast is er ook een speciaal e-mailadres waar mensen terecht kunnen (gasselvoormekaar@hotmail.com), een Whattsappgroep en een telefoonnummer (06-13309614). De dorpsraad stemt dan vraag en aanbod op elkaar af. "Het aanbod van vrijwilligers is hartverwarmend", stelt de dorpsraad. "Veel Gasselnaren hebben zich al aangemeld om één of ander klusje voor een dorpsgenoot te doen. Daar zijn we heel blij mee en trots op, want alleen samen kunnen we deze crisis tot een goed einde brengen. Aan alle Gasselnaren zouden we willen zeggen: schroom niet om om hulp te durven vragen! Uw dorpsgenoten helpen u graag!"

Om de aandacht op de diverse platforms te richten én om dank uit te spreken naar alle 'helden uit Gassel' die zich dagelijks inzetten om het coronavirus en alles wat daarmee samenhangt het hoofd te bieden, heeft de dorpsraad enkele mooie banners op het dorpsplein laten zetten. "Wij willen graag onze bewondering uitspreken voor de zorgmedewerkers en alle anderen die ons land draaiende houden. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die direct of indirect wordt getroffen door deze pandemie en haar gevolgen. Wij wensen iedereen sterkte in deze uitzonderlijke tijd."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties