Gassel

Gassel rockt weer op zaterdag 11 september

Door Herman Peters

GASSEL - Op zaterdag 11 september van 19.30 tot 24 uur is er eindelijk weer ruimte voor Rock in Gassel op het Julianaplein in het dorp. Na twee succesvolle edities, in 2018 en 2019, kon dit festival door de coronapandemie vorig jaar helaas niet doorgaan. Maar liefhebbers van stevige rock kunnen nu weer losgaan. De drie optredende rockbands staan zich warm te draaien om eindelijk weer eens live voor publiek te spelen. De kaartverkoop is gestart.

Achter de schermen van Rock in Gassel is weinig veranderd. De vijf initiatiefnemers van de eerste editie in 2018 zetten nu ook weer de schouders onder de organisatie van dit derde rockfestival op het Gasselse Julianaplein. Henny Hendriks, Rob Roefs, Piet ten Haaf en Jo en Marij Hendriks hebben één ding gemeen: ze zijn hartgrondig fan van rockmuziek. Ze willen meer podium zoeken voor rockbands die een duidelijk ander geluid laten horen. Het muzikale voorproeven moest voor dit festival vaak in repetitieruimtes van de bands. Door COVID-19 mocht er immers niet worden opgetreden. Drie geselecteerde bands staan garant voor een avondje echte Gasselse rock.
“De hulp van ons trouwe team van vrijwilligers mag niet onvermeld blijven: zij zijn verschrikkelijk belangrijk, zonder hun inzet zou het feest niet doorgaan”, geeft Jo Hendriks aan.

Luchtgitaren en gevoelige snaren
Om 19.30 uur opent de vijfkoppige rockcoverband Revelation uit Groesbeek met zangeres Raymonda als leading lady. “Toehoorders: vergeet je luchtgitaar niet”.
Daarna wordt het podium vrijgemaakt voor de classic-rockband Bulldog-LT uit Langenboom, een begrip in de regio. Zij laten het onlangs gestopte Golden Earring herleven, evenals Jimmi Hendrix, Cream, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Bachman Turner Overdrive.
De avond wordt afgesloten door Face to Face uit de regio Rosmalen. Zangeres Angelique garandeert een rockfeest met covers die iedereen kent: vijf kwartier meezingen, dansen en vooral niet stil blijven staan.

Opbrengst gaat vooral naar goed doel
Jo Hendriks: “Net als de eerdere twee rockfestivals hebben we nu ook weer gekozen voor een eenvoudige opzet in de open lucht om de kosten laag te houden. De drie bands zijn gelukkig tevreden met een bescheiden gage. Zij komen vooral spelen voor hun en ons plezier, ook al zijn ze het niveau van ‘hobby’ allang ontstegen”.
Net als voorgaande jaren gaat ook nu weer een groot deel van de opbrengst naar de kinderkermis die in de zomer op het Julianaplein wordt georganiseerd.

Veiligheid verzekerd
Volgens de richtlijnen van de overheid moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs hebben. Dat betekent een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Testen voor toegang is gratis. Voor zowel vaccinatiebewijs als negatieve testuitslag kunnen bezoekers een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app.


 

ROCK IN GASSEL
Rock in Gassel op zaterdag 11 september begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 00.15 uur. Met een entreeprijs van 8 euro en voordelige consumpties is Rock in Gassel een toegankelijk festival voor de échte liefhebbers van rock. De ruimte op het Julianaplein is beperkt, dus wacht niet te lang met kaarten bestellen. Actuele informatie is te vinden op Facebook: Rock in Gassel 2021. Tickets zijn in de voorverkoop te bestellen via 06-10399444.


 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties