Gassel

Gassel luidt massaal de feestdagen in

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Zondag 15 december 2019 16.30 uur. Wat doet het weer, vraagt de organisatie zich af. Het valt in het begin tegen. Een hevige regenbui dreigt de dorpelingen thuis te laten. Toch komen de inwoners van Gassel traditiegetrouw massaal naar het Julianaplein om de lempkes te ontsteken en de feestdagen in te luiden. Een verslag van Jan Schraven.

Dit jaarlijks toegankelijk evenement voor iedere Gasselnaar is niet meer weg te denken van de evenementenkalender van het dorp. Met financiële ondersteuning van de dorpsraad en het ter beschikking stellen van materialen door Stichting de Viersprong is het voor Stichting Dorpsservicewinkel Gassel mogelijk om dit jaarlijks te kunnen organiseren.
Met gezellige muziek van studieorkest Op Maat onder leiding van Nord Strik en DJ Gijs van Kollenburg ontstaat een gezellige sfeer op het Julianaplein. Zangvereniging Allegro, jaarlijks actief met mooie kerstliederen, kan dit jaar helaas niet aanwezig zijn. De hobbyclub Gassel en de Jeugdvereniging De Bosrakkers hebben een kraam opgesteld waarin zij hun wekelijkse activiteiten presenteren en leuke kerstpresentjes te koop aanbieden. De hobbyclub maakt gebruik van de 'pipowagen' die hoeve Kukeleku ter beschikking heeft gesteld, dit zorgt voor een mooi decor. De Kerstman, nu dicht bij huis, is ook weer aanwezig. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd met erwtensoep, glühwein, krentenbrood en warme chocolademelk.

Wethouder Rick Joosten krijgt dit jaar de eer om de Lempkes te ontsteken, hij heeft zich goed voorbereid met een mooie speech. De verlichting met de vuurkorven en de sfeerverlichting rondom het plein zorgen voor een prachtige ambiance. Om het plaatje compleet te maken, is er een schaapsherder met een kudde schapen aanwezig en lopen twee ezels gewoon tussen de bezoekers door op het plein.

Door de inzet van vele vrijwilligers kijkt Gassel weer terug op een geslaagd evenement en na elkaar goede feestdagen gewenst te hebben keert men weer huiswaarts en zien de inwoners elkaar weer op nieuwjaarsdag, wanneer de drie stichtingen samen met Harmonie Meer Vreugd het jaarlijks nieuwjaarsconcert organiseren.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties