Gassel

Gassel als decor voor mysterieuze film

Door Annelies Graafsma

GASSEL - Het zijn de trotse eigenaren van de Bed & Breakfast Pastorie Gassel, Franca de Groot en Petra Dogetrom, die in het weekend van 19 tot 21 november aan een filmploeg van Inside31Productions hun huis als filmlocatie openstelden voor een 48 uurs-filmproject. "Filmen is vooral wachten", zegt een van de acteurs en dat is ook op deze set het geval. Een bijzonder project, aangekondigd op de site van het 48 Hour Film Project Eindhoven als “the road to Cannes Film Festival”. Binnen 48 uur, in een weekend dus, moeten deelnemers een film maken met daarin verplichte elementen. Op 4 december wordt de prijswinnaar bekendgemaakt. In Gassel hopen acteurs en crew op een Award.

De vereisten voor de korte film zijn pas op vrijdagavond om 19 uur bekendgemaakt. De verplichte elementen van dit jaar zijn: een vingerhoedje en de tekst "je hebt betere ideeën gehad”. Ook moet er een 'aromatherapeut' als karakter meespelen. Het klinkt mysterieus en dat gaat het ook worden. Op vrijdagavond werd een script geschreven en zaterdagochtend ontvingen de acteurs de tekst. Jessica Lau, de opnameleider van de film, is nadrukkelijk aanwezig om de vijftien deelnemers de juiste instructies te geven. Ze mag de verhaallijn aan de krant niet weggeven. Het is één van de strikte voorwaarden voor deelname. De regisseur en acteur Andrew Vandaele is tijdens de opname afwezig wegens ziekte, maar actrice Ulrica de la Mar (foto vrouw met lila vest) is ook ervaren in korte filmprojecten. Eerder wonnen deze acteurs samen prijzen met een korte film zoals Mi Casa Su Blanca.

Het is een weekend vol bloed en zweet, zonder tranen. Ze hebben er echt lol aan. De tent in de ruime tuin van de Bed & Breakfast staat vol met apparatuur. De geluidsman en de cameraman zoeken hun weg in de smalle pastoriegang. Boven repeteren de acteurs hun teksten. Er moet geschikte muziek gevonden worden en de montage krijgt het op zondag nog druk. Franca en Petra zorgen intussen voor eten en drinken. Zij zijn wel wat gewend, de uitzending van Bed & Breakfast van Omroep MAX op 19 november, waarin zij als winnaars uit de bus kwamen, is nog maar net achter de rug. De filmlocatie moest van de regisseur in de buurt van Eindhoven zijn. Binnen en buiten De Pastorie is het goed filmen en ze vinden het niet erg dat hun huis voor een weekend totaal op zijn kop staat.

De film is net op tijd gereed. Hij is te zien op 4 december in Eindhoven, vanaf 14.30 uur in LAB 1 aan de Keizergracht 19. De Award Ceremony is 4 december om 20 uur te volgen via www.48HourFim.com/nl/eindhoven-nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties