Escharen

Estria Vijf gaat aan Gasselse thee ten onder

Door Freddy Klooté

GASSEL/ESCHAREN - Tot de tanden toe gewapend toog Estria Vijf afgelopen zondag naar buurman Gassel 4. (foto: Matt Gerrits)

De nederlaag van een paar weken geleden lag nog steeds zwaar op de maag. Perschef Patrick Bos had er nog steeds last van buikgriep van en kon pas in de derde helft in de kantine zijn opwachting maken. PIO (Perschef in Opleiding) Teun Opsteeg deed het invalswerk goed. Ook de spelers verkeerden, ondanks de bittere koude en het late tijdstip van spelen (11 uur), in bloedvorm. Bij momenten deed het combinatiespel aan een niet nader te noemen club uit onze hoofdstad denken (Ajax). Het resultaat mocht er ook zijn: twee schitterende doelpunten zorgden voor een 0-2 voorsprong. Nog tien minuten tot de rust.

En toen ging het mis. PIO Teun: “Gassel had de thee al klaar gezet. Die rook zo lekker dat onze mannen al met hun hoofd in de kleedkamer waren”. Perschef Patrick Bos is een harde. Vanaf zijn bed: “Zouden ze mij gemist hebben?” Gassel 4 wandelde door de Esterse verdediging heen alsof de heren al in de kleedkamer zaten. Ze konden onderweg nog even met de meegekomen supporters praten. De linkerspits draaide een shaggie. De Gasselse keeper ging een grote boodschap doen (kakken). Eén van de Gasselnaren die toch toevallig langs het Esterse doel voorbij liep, maakte er zelfs nog 3-2 van. Rust en Gasselse thee. Die maakte veel goed. Fijne melange en goed op temperatuur. Vijf minuten getrokken. In de tweede helft ging het gelijk op. De tijd verstreek. De meegereisde Estria Vijffans waren al op weg naar de uitgang, dropen zogezegd teleurgesteld af, toen hun jongens een penalty kregen. Die werd verzilverd: 3-3. Alles was nog mogelijk. Eén minuut lang. Toen maakte Gassel kinderlijk eenvoudig de 4-3 en hingen de kampioenskoppies bijna tot op de grasmat.

In de kleedkamer werd toch nog vrolijk gejuicht. 19 mei was weer een weekje dichterbij gekomen. De PIO kreeg van Patrick Bos toch nog een zesje voor zijn verslag. Ik houd van Estria Vijf.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties