Gassel

Rik van der Loop, keeper van VV Gassel

‘Er staat niemand meer achter je’

Door Freddy Klooté

GASSEL - Rik van der Loop is geboren en getogen in Gassel. Na de basisschool aldaar ging hij naar het Merletcollege in Grave. In Nijmegen volgde hij de bbl-opleiding autotechniek. Hij kon het geleerde vijf jaar geleden meteen in de praktijk brengen bij autobedrijf Willie Rutte in Heijen. Rik(27) woont samen met Anne. Aan diverse baby-artikelen in huis is het duidelijk te zien: Er is een nieuw lid van VV Gassel op komst. Alhoewel, Anne voetbalt bij Estria.

Dat Rik voetballer zou worden liet zich aanvankelijk niet zo aanzien: “Op vijfjarige leeftijd ben ik bij Gassel begonnen. Als veldspeler. Na een jaar ben ik gestopt. Ik vond het gewoon niet leuk. Het was niet mijn ding. Ik heb dan ook een paar jaar helemaal niks aan sport gedaan”.

Keeper
“In de E-tjes ben ik weer teruggekomen. Ik was de langste en ze zeiden: “Ga jij maar in de goal staan”. We werden meteen kampioen. En dan wordt het wel leuk. Ook bij de D’s, de C’s en de B’s stond ik onder de lat. Ik kreeg steeds meer plezier in het spel. Kon er met de hele familie over praten. Allemaal gevoetbald. Bij Festilent in Zeeland en bij VV Gassel. Alleen mijn vader voetbalde niet. Zijn liefde lag bij volley- en handbal. Bij de A’s hadden we twee keepers. Toen hebben we om en om gekeept. Wie niet keepte was veldspeler. Dat gunden we elkaar ook. Bovendien was het ook wel leuk om weer eens te voetballen op het hele veld. Want keeper zijn is niet echt een fijn beroep. Je hoort vaker dat je iets verkeerd hebt gedaan dan dat je een compliment krijgt. Natuurlijk hoor je af en toe wel eens dat je het goed hebt gedaan, maar die kritieken blijven een dingetje. Als keeper in het eerste van VV Gassel probeer ik de achterste spelers goed neer te zetten en te coachen. Dat lukt me de laatste jaren steeds beter. Komt omdat ik wat ouder word. Ik probeer wel om rust uit te stralen”. Rik is een bescheiden man. Op mijn vraag naar zijn sterke punten blijft het antwoord even uit: “Bij het grondwerk vind ik me wel sterker. Hoge ballen zijn voor elke keeper lastig. Je hebt tien man in je zestien staan. Je moet daar doorheen en de bal maar zien te pakken. Afgelopen seizoen heb ik een paar penalty’s gestopt. Eén wedstrijd daardoor gewonnen”. Hoe hij die penalty’s weet te stoppen? “Dat zet ik niet in de krant. Schrijf maar dat ik af en toe een hoek opzoek of wat langer naar de bal blijf kijken”.

VV Gassel 1
“Sinds twee volle competities keep ik in het eerste. Het verschil met de A’s en het tweede is heel groot. We waren met het tweede net gepromoveerd en ik kreeg er al een paar om mijn oren. Dat tweede was ook een hecht vriendenteam, dus ik zat in het begin niet op het eerste te wachten. Maar het is allemaal goed gekomen. Ik heb een keeperstrainer. Geert Linders. Een fanatieke trainer waar ik nog steeds veel van leer. Ik weet nog wel dat ik bij mijn debuut in het eerste dacht: “Daar sta je dan. Alleen tussen twee palen. Er staat niemand meer achter je”. Ik was zenuwachtig. Of laat ik het maar gezonde spanning noemen. Dat eerste seizoen ging redelijk. Afgelopen seizoen ben ik “Sportman van het jaar” geworden. Vond ik een mooie prestatie. Men noemde mijn trainingsopkomst, stijgende lijn en grote inzet om de nul te behouden”. Een bescheiden man, die Rik. Daarom vraag ik nog eens naar die prijs. “Keimooi dat je zo’n prijs wint”.
VV Gassel is een gezellige club. Met een schitterend, zelfgemaakt clubhuis: “We hebben altijd prachtige velden. Alles ziet er altijd supernetjes uit. Complimenten voor de vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers zou de club niet kunnen bestaan. De derde helft zijn we altijd aanwezig. Even nakaarten. Praten met elkaar, met elftalleiders Noud Strik en Koen Theunissen en trainer Pierre Hermsen. Gezellige man, mooi mens. Sociaal, met een hart voor de club”.

Komend seizoen
Rik: “Er zijn nieuwe talenten uit de jeugd bij de selectie gekomen. Alleen Rob ten Haaf zijn we kwijtgeraakt. Vorig jaar zijn we in de middenmoot geëindigd. We hebben een paar wedstrijden onnodig verloren en hadden best wat hoger mogen eindigen. De periodetitel ging nipt aan onze neus voorbij. Thuis tegen Ravenstein hebben we het laten liggen. Het was niet mijn wedstrijd. Maar er was veel spanning en veel publiek. Komend seizoen hebben we een leuke competitie met veel derby’s. Tegen GVV’57 en SCV’58 gaan we zeker twee keer winnen. Net als verleden jaar. Estria wordt voor ons de zwaarste. Het wordt een competitie met VV Gassel in de subtop en met een periodetitel”.

 

De kantine van Gassel. (foto: Arie Derks)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties