Gassel

Eind april opent tentoonstelling over Gasselse ondernemers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Na jaren van onderzoek door een speciale werkgroep, bestaande uit Maria Smits-Rutten, Cor en Anny Nagtegaal-Linders en Henriëtte Goossens-van Boekel, wordt eind april een tentoonstelling gehouden over Gasselse oud-ondernemers. De gegevens zijn onder meer opgeduikeld bij het BHIC in het archief van de gemeente Gassel en de Kamer van Koophandel. De expositie is twee weekeinden te bewonderen in basisschool De Bongerd.

Tiny, Herman en Tonny Stoots.

De werkgroep heeft bijvoorbeeld oude facturen en andere informatie gekopieerd. Het oudste register van de Gasselse ondernemers komt uit het patentregister van 1815. Hieruit is op te maken dat de Firma Schiks toen al het vak van de smid uitoefende. Ook kun je uit deze oude archiefstukken de Gasselse schoenmakers, kleermakers, molenaars, broodverkoper, metselaar, timmerman en verschillende kruidenierswinkeltjes en caféetjes vinden. Verder zjin de nodige interviews afgenomen met oud-ondernemers en familieleden daarvan, zodat van elke ondernemer een waarheidsgetrouw verhaal gemaakt kon worden. Ook zijn veel mensen benaderd voor extra informatie, documentatie en foto’s van en over deze oud-ondernemers.

De tentoonstelling is vier keer te zien. Zaterdag 27 april van 14 tot 18 uur, zondag 28 april van 10 tot 17 uur, zaterdag 4 mei van 9 tot 17 uur en zondag 5 mei van 10 tot 16 uur. Heb je belangstelling? Kom op een van die dagen dan naar De Bongerd aan de Schoolstraat 8 in Gassel.

Jan Poos, Hent van den Broek, Toon Linders en Lee Hendriks in 1953.

Boterfabriek De Boterbloem, de foto is van voor 1918.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties