Gassel

Renée van Haren en haar massagepraktijk Rust en Balans

'Een massage moet je jezelf gunnen'

Door Freddy Klooté

GASSEL - Rust en balans. Het zal nog een paar keer genoemd worden. Als je net buiten Gassel komt, op weg naar de Prinsenhof 3, waar Renée van Haaren al enige tijd haar massagepraktijk heeft, word je al overvallen door een gemoedstoestand, die helemaal Zen is. De natuur met zijn door de zon nog geaccentueerde herfstkleuren, deed me de auto aan de kant zetten. Gewoon even genieten van al dit moois. Beelden opzuigen met al je zintuigen. Wat is het hier toch mooi.

“Jaren heb ik een hectisch bestaan geleid”, vertelt Renée van Haren. “Alles tegelijk willen of moeten doen. Twee kleine kinderen, een baan, veel hobby’s. Een leven van rennen en vliegen. Tot mijn lichaam er schoon genoeg van had. En er niet meer aan meedeed. Ik kwam in de dagbehandeling van de Sint Maartenskliniek terecht. De reumatoloog vertelde me dat ik ging leren om rust en balans in mijn leven te brengen. Ik raakte bijna in paniek. Alleen al de gedachte. Hoe moest ik dat doen? Ik had geen flauw idee. Ik sleepte me naar huis."

"De daaropvolgende tijd zette ik me voor 200 procent in en volgde zijn adviezen op. De tip “neem eens een massage” volgde ik op en die zorgde voor een prima gevoel. Toen ik weer eens in de wachtkamer van mijn masseuse zat en de geur van de olie mijn neus binnenstroomde, voelde ik voor het eerst rust en balans. Een ontdekking. Omdat ik in mijn beroep al met zorgen en verzorgen bezig was, ging ik naar een massagecursus. Het was sportmassage. Grote groepen. Mijn lichaam kon nauwelijks de kracht opbrengen om dat te geven. Na afloop van de cursus mochten vier kandidaten even blijven. De leider van de cursus zag talent bij die vier. Ik was dolblij dat ik één van die vier was. En zo is het begonnen. De naam had ik van de reumatoloog onthouden. Rust en Balans. Zo kreeg ik mijn eigen praktijk aan de Prinsenhof in Gassel”.

'Rust en Balans'
“Na dat eerste weekend ben ik met allerlei opleidingen en cursussen begonnen”. Renée vertelt het met een onbegrensd enthousiasme, dat ingebed ligt in een gesteldheid van rust en balans. “Ik ben geboren in Wateringen, getogen in Deest. Na het voortgezet onderwijs in Nijmegen heb ik in Barneveld de opleiding voor dierenartsassistente gevolgd. Toevallig. Een vriendin was met een dierenarts getrouwd. Ik ging wat helpen op de praktijk en na zes weken werken in de vakantie zei de dierenarts: “Jij gaat hier nooit meer weg”. Ik ging er aan de slag en volgde tegelijkertijd mijn studie. Nu, 26 jaar later, werk ik nog steeds bij diezelfde dierenarts. Op dit moment ben ik ook mantelzorger van mijn schoonvader, die in een apart deel van ons huis woont. Hij is 87 maar doet het nog goed. Mijn massagepraktijk heb ik ook aan huis”.

Massage
Renée probeert zich bij een massage te verplaatsen in de klant: “Daarom vind ik een intakegesprek zo belangrijk. Er zijn zoveel soorten massage, dat ik door dat gesprek, samen met de klant een massage op maat kan uitzoeken. Alle massages zijn gericht op het ontspannen. Daarom ook begin ik altijd met een voetenbad. En, ik zorg er altijd voor dat het behaaglijk warm is in mijn praktijk. We hebben daarvoor speciaal een houtkachel aangelegd. Naast de diverse “gewone” massages, geef ik ook zwangerschapmassage, met als doel de baby lekker te laten ontspannen. Ook geef ik ouders les in babymassage. Alles heel langzaam, van het hartje af. Ik doe het voor op een babypop en leer de ouders masseren en de rust bij de baby te brengen. Vooral bij huilbaby’s merken de mensen de resultaten. Ik had zelf een drukke baby, en zou willen dat ik die tijd nog eens over kon doen. Ik zou hem dan zeker massage geven”. Voor alle soorten massage en andere informatie kun je kijken op de site www.rust-balans.nl.

Ondanks het muziekje, de verlichting, het kopje thee na afloop valt Renée op geen enkele manier in de categorie “zweefachtigen”: “Ik sta met beide benen op de Gasselse grond. Ik houd van eerlijkheid. Massage is wel een soort verslaving voor me geworden. Ik wil helemaal bijblijven. Kies met zorg mijn nascholing. Ik ben trots dat mijn dochter Debbie mijn logo siert. Een half uur vóór een massage begint, ga ik naar mijn “hol” om ook optimaal tot rust te komen. Trouwens, ik zit iedere ochtend om 06.30 uur in de sauna te mediteren, voordat ik naar de dierenartspraktijk vertrek en de dingen van de dag weer bezit van me nemen. En die dingen ontvang ik met rust en balans”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties