Gassel

Dennis Koenders nieuwe hoofdtrainer VV Gassel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Dennis Koenders wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van VV Gassel. Het bestuur van de vereniging bereikte afgelopen week overeenstemming met de Cuijkenaar. Koenders is daarmee de opvolger van Pierre Hermsen, die bezig is aan zijn zesde en laatste seizoen bij de Gasselse vierdeklasser.

Dennis Koenders is momenteel hoofdtrainer van JVC Cuijk Zaterdag 1. Met dit team wist hij vorig seizoen te promoveren naar de derde klasse. Verlenging van het hoofdtrainerschap bij het zaterdagteam van JVC Cuijk is echter niet mogelijk vanwege de hogere eisen die de KNVB stelt aan trainers in de derde klasse. Die trainers moeten namelijk in het bezit zijn van het diploma UEFA B. Koenders, die onder meer in 2007 als achttienjarige spits de overstap maakte van JVC Cuijk naar het beloftenteam van Feyenoord, is in het bezit van het diploma trainer-coach UEFA C en heeft dit seizoen nog dispensatie gekregen.

"Na een tweetal prettig verlopen gesprekken heeft het bestuur dus gekozen voor een jonge gedreven trainer met een interessante voetbalachtergrond waarvan wordt verwacht hij dit goed kan over brengen op de spelersgroep", zegt Hans Peters namens het bestuur van VV Gassel. "Dennis Koenders heeft voor VV Gassel gekozen omdat het in zijn ogen een stabiele goed georganiseerde club is met goede faciliteiten en de selectie bestaat uit een goede mix van jonge talenten en jongens met ervaring. Zowel het bestuur als de nieuwe trainer hechten beide ook veel waarde aan een gezellige sfeer."

Na de bekendmaking van het naderende vertrek van Pierre Hermsen ontving VV Gassel maar liefst zeven sollicitaties. "Niet alleen een recordaantal in de inmiddels ruim zeventigjarige historie van de club, maar ook een teken dat de we er als club goed opstaan in de regionale trainerswereld."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties