Gassel

De Andere Kracht: hatha- en kinderyoga in Gassel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Op het bord in de tuin staat: ‘De Andere Kracht, (kinder)yoga, paardencoaching en familie opstellingen’. “Dat klinkt heel divers, maar het gaat uiteindelijk allemaal om hetzelfde”, zegt Martine Grunwald. “Innerlijke rust en liefde voor jezelf. Daaruit ontstaat vertrouwen en daadkracht. Niet zweverig dus, maar nuchter, praktisch en liefdevol.”

Martine woont met haar gezin sinds januari in het buitengebied van Gassel en is erg gelukkig met de locatie van De Andere Kracht. “Geweldig om aan huis een yogastudio te hebben en met mooi weer heerlijk buiten les te kunnen geven.”

‘Vriendschapsverzoek aan je lichaam’
“Yoga is als het ware een vriendschapsverzoek sturen aan je lichaam”, stelt Martine. ”Om acceptatie, vrede en respect voor je lichaam te krijgen in je eigen tempo. Er is niets leuker dan om anderen te leren wat je zelf zo fijn vindt. Om anderen soepeler te zien worden en hun klachten te zien verminderen. Mijn lessen zijn ook voor iedere leeftijd en elk niveau.”

Yoga helpt volgens Martine bij het vinden van de rust waar iedereen zo naar op zoek is. “Mijn halve leven beoefen ik al yoga en ik ben nog elke dag onder de indruk van wat yoga met mijn geest en mijn lichaam doet. Zoveel meer ruimte en rust, meer ontspanning en flexibiliteit.”

‘Meer zelfvertrouwen en rust’
In de kinderyogalessen leren kinderen spelenderwijs hoe zij zich meer kunnen concentreren en ontspannen en waar zij goed in zijn. “En ondertussen worden hun spieren ook nog getraind. Als je al vroeg leert te ontspannen heb je daar de rest van je leven profijt van.”

"Door de laagdrempelige manier van aanbieden van Martine krijgen de kinderen meer contact met hun lichaam en leren zo op een andere manier te ontspannen en zelfs technieken mee te nemen naar hun dagelijks leven. De ouders zijn enthousiast”, vertelt Riekie Kappen van Zorgboerderij Reek over de kinderyogalessen van Martine Grunwald.

De Andere Kracht is gelegen aan de Wijnroemer 12 in Gassel. Kijk voor meer informatie op www.deanderekracht.nl/yoga-lessen, bel naar 06-53707050 of mail naar info@deanderekracht.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties