Escharen

Complete kandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas bekend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN/SCHAIJK - De complete kandidatenlijst van Water Natuurlijk Aa en Maas gereed. De lijst omvat vijftig personen uit alle gemeenten. Onder hen bevinden zich Suzanne de Zoeten uit Grave op plek 2, Klaas van der Laan uit Schaijk op plek 3, Jacques van Geest uit Gassel op plek 7 en Herman Peters uit Escahren op plek 38. De kandidaten zijn afkomstig uit alle doelgroepen. Denk aan natuur, landschap, erfgoed, milieu, sportvisserij, burgerparticipatie, energietransitie, recreatie en educatie. De waterschapsverkiezingen zijn samen met de provinciale verkiezingen op woensdag 20 maart.

Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland. De club zit nu met zes personen in het bestuur. Zij vormen hét netwerk voor water in relatie tot natuur, landschap en recreatie en komt op voor de belangen van de burger en de water-natuur zelf. Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden volgen kandidaten uit de gehele regio. Gerrit Janssen, die sinds 1989 actief is binnen het waterschap, sluit de rij. Bij de eerste twaalf kandidaten staan zes nieuwkomers en vier vrouwen.

Kandidaat uit elke gemeente
Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. Elke regio en alle doelgroepen zijn vertegenwoordigd. Hij is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuurhistorie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving: "Waar ik verder bijzonder blij mee ben, is dat we binnen alle gemeenten van Oost-Brabant een goede, aansprekende kandidaat hebben weten te vinden", zegt De Groot.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties