Gassel

Basisschool De Bongerd in Gassel wint Textiel Race

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Vier weken lang gingen tien basisscholen in de regio Uden, Grave, Wijchen en Boekel de strijd aan tegen oud en overbodig textiel. Op deze manier hebben ze 13.777 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race is een groot succes geworden dankzij de enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners. Groep 7/8 van basisschool De Bongerd uit Gassel kroonde zich tot winnaar van het project en wint een leuk schoolreisje. (foto: Jesper Oosterlaak)

De Textiel Race spoort leerlingen aan duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren bij de kringloopwinkel of een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 27 september tot 21 oktober hebben de deelnemende leerlingen 13.777 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast gingen de leerlingen aan de slag om zelf kledingstukken te repareren. In totaal voerden de kinderen 85 reparaties uit.
Inwoners uit Uden, Grave, Wijchen en Boekel konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, UseDem, LABFRESH en SKOTT Fashion.

Basisschool De Bongerd is met 1992 kilo en een score van 1154 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar het Textielmuseum Tilburg. De Textiel Race is een initiatief in samenwerking met Kringloopbedrijven Maasland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties