Gassel

8 van Oost-Brabant: sportief fietsen in Land van Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MILL - De laatste zondag van februari wordt de zestiende editie van de 8 van Oost-Brabant verreden. Dit fietsevenement biedt de deelnemers een keuze tussen een ATB-veldtoertocht en een toertocht voor racefietsers op de weg. Iedereen bepaalt zijn of haar eigen sportieve uitdaging door voor een van de verschillende afstanden te kiezen. De organisatie is in handen van Wielercollectief Land van Cuijk, een samenwerking tussen TWC De Tweewielers uit Gassel, WTC De Doortrappers uit Langenboom, TWC Oost-Brabant uit Wanroij en WielerClub Mill.

ATB'ers kunnen kiezen uit 40, 60, 80 of zelfs 100 kilometer, zonder dubbeling. Het attractieve parcours slingert zich door de bossen en het landelijk gebied van Tongelaar, Gassel, Landerd, Langenboom, Mill, Wanroij en Sint Anthonis. Ook racefietsers kunnen hun hart ophalen. De toertocht over de weg van 80 kilometer blijkt een prima afstand aan het begin van het wegseizoen. Zeker als er ook nog heen en terug van thuis gefietst wordt. Op een van de pauzeplaatsen genieten de deelnemers samen met de mountainbikers van de welverdiende pauzevoorzieningen.
Een belangrijk doel van de samenwerkende fietsclubs is om routes te verbinden tot een uitdagende lengte voor mountainbikers en racefietsers uit de eigen regio. Daarnaast zijn ook alle fietsliefhebbers uit de rest van Nederland, België en Duitsland van harte welkom om zichzelf sportief uit te dagen en kennis te komen maken met het Land van Cuijk in Oost-Brabant. Velen hebben in de afgelopen jaren hun weg naar Mill al gevonden.

De 8 van Oost-Brabant start en eindigt zondag 24 februari bij Fitland in Mill. Kijk voor meer informatie op www.8vanoostbrabant.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties