Gaat je bedrijf verhuizen? Zorg voor een soepele overgang!

Door Caroline

De economie groeit en dat is ook merkbaar in het verspreidingsgebied van Arena Lokaal. In plaatsen als Ravenstein en Grave neemt het aantal bedrijven gestaag toe. Niet alleen het aantal bedrijven groeit, veel bedrijven zien ook hun omzet toenemen als gevolg van de goed draaiende economie. Dit betekent dat steeds meer bedrijven uit hun jasje groeien en op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Een verhuizing van een draaiend bedrijf heeft uiteraard de nodige impact voor jou als ondernemer. In dit artikel vind je praktische tips over hoe je een verhuizing zo efficiënt mogelijk aanpakt met minimale impact op de bedrijfsprocessen.

Locatiekeuze
Als de huidige ruimte te klein wordt is het zaak een nieuwe locatie te vinden die goed aansluit bij de bedrijfsactiviteiten. Voor de een is dat een industrieterrein, voor de ander een straat met aanloop in het centrum. Hoe dan ook is het handig om vooraf te analiseren of de bereikbaarheid goed is, of het personeel er eenvoudig kan komen en of er ruimte is om verder te groeien. Houd ook rekening met toekomstige wijzigingen in het bestemmingsplan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verhuizing
Als de nieuwe locatie geregeld is, dan kunnen de voorbereidingen getroffen worden voor de verhuizing. Zorg dat er één verantwoordelijke persoon is die de coördinatie op zich neemt. Naarmate een verhuizing dichterbij komt, wordt vaak pas duidelijk hoeveel voeten dit in de aarde heeft. Bedrijfsprocessen moeten doordraaien, klanten geholpen worden. Telefoon, internet, stroom en water moeten op het moment van de verhuizing op beide locaties werken. Bij een productiebedrijf is het zaak zo kort mogelijk de productie te onderbreken. Zo heeft ieder bedrijf specifieke factoren om rekening mee te houden. Betrek ook nadrukkelijk alle afdelingen van het bedrijf zodat de implicaties duidelijk zijn voor alle betrokkenen. Kortom, een goede voorbereiding is cruciaal voor een soepele overgang!

Drukwerk
Het bedrijfsadres staat vaak op diverse soorten drukwerk, zoals flyers, visitekaartjes en briefpapier. Het is raadzaam dit drukwerk te vervangen, zodat er na de verhuizing weer verkoopmateriaal voorhanden is. Via gespecialiseerde partijen zoals 123drukken.nl is het eenvoudig om online drukwerk te bestellen. Dit kan reeds voor de verhuizing in gang gezet worden. Een andere optie is het plakken van een adressticker of etiket op het bestaande drukwerk, zoals catalogi. Dat scheelt kosten en zo kan eerst het oude materiaal opgemaakt worden.

Adreswijzigingen
Als de verhuizing een feit is, wordt het zaak om alle relaties te informeren. Hiervoor is een adreswijziging of een verhuiskaart per post een geijkt middel. Ook via email kunnen bestaande contacten geïnformeerd worden over het nieuwe adres, net als op facturen. Het is verstandig hier op tijd mee te starten, zodat bijvoorbeeld leveranciers vast de gegevens in hun systemen aan kunnen passen.

Housewarming
Een nieuwe locatie is een goede reden om relaties uit te nodig voor een openingsborrel. Zo kan de band met bestaande contacten opnieuw aangehaald worden en is het goed om face to face te spreken met potentiële klanten. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties