Grave

Fusieclub EGS’20 start eerste seizoen met 14 senioren- en 30 jeugdteams

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Fusievereniging EGS’20, die ontstaan is uit een jarenlange samenwerking tussen Estria, GVV’57 en SCV’58, gaat na de zomerstop haar eerste seizoen in met 14 seniorenteams en 30 jeugdteams.

Het vlaggenschip van EGS’20 neemt de plaats in van Estria in de derde klasse. Onder leiding van hoofdcoach Remco ten Hoopen, zijn assistent Rein Bonimbie en keeperstrainer Ricky Seinstra wordt een nieuwe selectie gesmeed waaruit wekelijks drie teams geformeerd worden.
De overige elf seniorenteams beschikken over het algemeen over een sterke basis die voorgaande jaren binnen de drie afzonderlijke verenigingen is ontstaan en bevat onder meer een veteranen- (35 plus) en een vrouwenteam. Daarnaast zijn er binnen de seniorenafdeling van EGS’20 ook groepen Recreanten, Bikkels en Walking Footballers actief.

Al in 2012 zochten Estria, GVV’57 en SCV’58 én in eerste instantie ook VV Gassel de samenwerking om het jeugdvoetbal waar mogelijk kwalitatief te verbeteren. Lerend van elkaar en samenwerking waar gewenst en nodig leidde de afgelopen jaren tot een goed functionerende jeugdafdeling met een voetbalaanbod voor alle leeftijden, zowel voor jongens als meisjes. De samenwerking maakte ‘voetbal op niveau mét leeftijdsgenootjes’ mogelijk.
Ook aankomend seizoen komen in bijna alle leeftijdscategorieën meerdere teams uit, zodat er voor bijna alle voetballende jeugd wel een plaatsje te vinden is.

Wanneer weer wedstrijden?
Sinds half mei mogen alle jeugdteams weer trainen, zonder de anderhalve-meterafstandregel. Het wachten is op het moment dat het weer veilig genoeg geacht wordt om wedstrijden te gaan spelen. Wedstrijden die al maandenlang gemist worden.

Wil jij ook bij EGS’20 voetballen? Dan kun je informatie opvragen via samenwerking.egs@gmail.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties