Grave

Ervaar de geschiedenis op de fiets

Freedom Tour ter ere van 75 jaar Market Garden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Dit jaar is het driekwart eeuw geleden dat operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen plaatsvond. Om die reden wordt in die regio komende zomer in plaats van de Nijmeegse Fiets4daagse de Freedom Tour gehouden. Fietsen om te herinneren en te beleven dat we in vrijheid leven.

Freedom Tour; 75 jaar Market Garden op de fiets. (foto: Harvey van Diek).

Deelnemers van de Freedom Tour fietsen in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september twee dagen 75 kilometer. Er is ook de mogelijkheid om één dag mee te doen. Tijdens deze bijzondere herdenkingsmaand kunnen deelnemers beide dagen voor twee routes kiezen: kort (circa 30 kilometer) of lang (circa 45 kilometer). Zaterdag gaat de route langs Wijchen, Grave en het vennengebied. Zondag komen de fietsers door en langs Beek-Ubbergen, Groesbeek, Molenhoek en Malden.

Historische plekken
De Freedom Tour is een fietsevenement waarbij alle elementen die kenmerkend zijn voor de Nijmeegse Fiets4daagse hetzelfde blijven. Denk hierbij aan de mooie routes, SuperStops, live muziek bij start en finish en een mooie herinneringsmedaille. De deelnemers fietsen door een mooi en gevarieerd landschap waar onderweg veel te beleven is. Er wordt gefietst langs tal van historische plekken waar je de bevrijding, de operatie Market Garden en alles daaromheen kan proeven, ruiken, horen, zien én voelen. Gidsen, re-enactors, ooggetuigen of gezelschappen vertellen daar over de bijzondere gebeurtenissen tijdens de oorlog en de bevrijding.

Samen met opa en oma
Ook voor kinderen is de Freedom Tour een leuk, gezellig, sportief en leerzaam evenement. Daarom is er de aanbieding voor grootouders die met hun kleinkinderen meedoen: de kleinkinderen doen dan gratis mee. Inschrijven of meer informatie over de Freedom Tour is te vinden op www.freedom-tour.nl

Freedom Tour; 75 jaar Market Garden op de fiets. (foto: Harvey van Diek).

Freedom Tour; 75 jaar Market Garden op de fiets. (foto: Harvey van Diek).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties