Grave

FOTO'S: Graafse Loswal onder water

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Wanneer de grootste hoeveelheid water door de Maas bij Grave stroomt, is lastig te voorspellen. De verwachting is dat het dit weekend al gebeurt, maar het kan ook maandag worden. De eerste tekenen zijn echter al te zien. Zo is de Loswal onder komen te staan. Ondanks de oproep van de autoriteiten om niet naar de Maas te komen, kunnen veel mensen het niet laten even een kijkje te nemen. Het wordt ten zeerste afgeraden om in de Maas te zwemmen of water dat hiermee in verbinding staat. De stroming is nu erg gevaarlijk en er drijft van alles in het water, zoals caravans en andere voertuigen.

(foto's: Marco van den Broek)

Uit voorzorg is de Maasdijk van Velp tot en met Oijen afgesloten, zodat waterschap Aa en Maas de stevigheid ervan kan controleren. In Grave is het hoogwaterprotocol in werking getreden. Dat houdt onder meer het afsluiten van de Loswal in, het afkoppelen van de passantensteiger, het sluiten van overstorten van riolen en dergelijke.

De gemeente Grave houdt op haar website een liveblog bij over de actuele ontwikkelingen. Voor vragen over en meldingen van hoogwater is de gemeente telefonisch bereikbaar via 0486-477277. Buiten kantooruren krijgt u een bandje te horen met het calamiteitennummer. Gebruik dit nummer alleen voor dringende zaken.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties