Grave

FOTOREPORTAGE: Leerlingen De Wegwijzer planten fruitbomen in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Zo'n 25 leerlingen van basisschool De Wegwijzer plantten woensdagochtend in totaal negen fruitbomen op het terrein langs de Brede School Grave-West aan de Burgemeester Ficqlaan. Wethouder Rick Joosten nam ook de schop ter hand en hielp de kinderen mee.

Met het planten van de fruitbomen - zes appelbomen en drie perenbomen - ging een wens van de buurtbewoners in vervulling. Zij dienden hiertoe een verzoek in bij de gemeente, die op het terrein bezig was met groenrenovatie. De gemeente Grave werkte graag mee aan het initiatief, geeft wethouder Rick Joosten aan. "Niet alleen is dit een mooi voorbeeld van hoe bewoners samen met de gemeente hun eigen leefomgeving vormgeven, het planten van fruitbomen is ook goed voor insecten en bijen."

Ook IVN Grave is blij met het bomenplantproject. "Wij vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met de natuur en hun leefomgeving", geeft Rob Lobel van de Graafse natuurvereniging aan. "Vorig jaar hebben we samen met leerlingen van basisschool Sint Jozef in Velp ook al een aantal bomen geplant."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties