Grave

FOTOREPORTAGE: Kids basisschool De Wegwijzer bezoeken Rijksmuseum

Door Marina Bal

GRAVE - Dinsdag 27 februari was het zover. Alle leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Grave brachten een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Een verslag van Marina Bal.

Als afsluiting van ons thema Kunst/Schilders uit de gouden eeuw, bezochten we het rijksmuseum. Het was in de bus al een en al gezelligheid. Sommige kinderen leken wel uitgehongerd... Een aantal van onze allerjongste kinderen vroeg zich wel af in welk land we nu waren en of ze hier wel nederlands spraken. Aangekomen in het rijksmuseum werden we door enthousiaste medewerkers ontvangen. Jassen en tassen moesten ingeleverd worden. Daarna gingen we in kleinere groepjes zelf rond in een deel van het museum. Na een uurtje hadden de kinderen van groep 1-2-3 een rondleiding “Help de muziek is zoek” onder leiding van Alie Dingendoek en Wil Wijzer. Deze twee grappenmakers waren vijf gekleurde klepels kwijtgeraakt. De kinderen hielpen zoeken in het museum en uiteindelijk maakten we mooie muziek met de gevonden klepels. Groep 4-5-6-7-8 had de rondleiding “Proef de Gouden Eeuw “ Hiein mochten de kinderen “proeven” aan die tijd door kruiden en specerijen te ruiken en bv stoffen te voelen. Na een picknick in een speciale ruimte was er nog even tijd om de nachtwacht te bekijken. Daarna moesten we alweer vertrekken richting Grave. Tijdens de reis terug was het nog gezelliger en was er geen enkele vermoeidheid te bekennen, ook niet bij de jongste kinderen.

Met dit bezoek hebben we dit prachtige thema op een bijzondere manier af kunnen sluiten en kijken we er tevreden op terug.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties