Grave

Enerverende tijden voor eindexamenkandidaten

FOTOREPORTAGE: Gala en vakkenpresentatie Merletcollege

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De eindexamens zijn in aantocht. De komende weken, zelfs nu tijdens de meivakantie, staan in het teken van leren tot je een ons weegt. Voordat het zo ver is, hebben de examenleerlingen van Merletcollege Grave eerst hun creatieve gaven en organisatietalenten kunnen laten zien.

Op het galafeest van vrijdag 13 april arriveerden de eindexamenkandidaten op de meest uiteenlopende manieren: luxe sportwagen, skelter, brandweerauto, tractor en zelfs in een heuse glazen koets. Trots paradeerden ze in hun feestelijke outfits over de rode loper. Een groot deel van Grave was uitgelopen om dit te aanschouwen.

De leerlingen van mavo 4 en havo 5 met de vakken beeldende kunst en muziek hebben dinsdag 17 april een avondvullend programma verzorgd in de aula van de school. Het publiek kreeg een zeer divers programma voorgeschoteld, een lust voor oog en oor. Er zijn zeven, door de leerlingen zelf gecomponeerde, nummers ten gehore gebracht: van Frans chanson tot metal. Mooi om te zien dat de leerlingen niet alleen hun beste beentje voor zetten bij hun eigen liedje, maar ook meespeelden en meezongen in de bands van hun schoolgenoten.
De leerlingen van beeldend toonden hun werken aan het publiek en legden uit waarom ze een bepaalde techniek hebben gebruikt, hoe ze tot hun materiaalkeuze zijn gekomen en wat hen heeft geïnspireerd. De kunstwerken werden ook op scherm getoond, zodat iedereen kon meegenieten. De conclusie luidt dat er geweldig veel talent op het gebied van muziek en beeldende kunst is op het Merletcollege.

De galafoto's zijn gemaakt door Paul Linssen. Marja van Casteren legde de kunstavond vast.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties