Grave

'Alle mavoleerlingen geslaagd'

FOTOREPORTAGE: Coronaproof diploma-uitreiking op Merletcollege Grave

Door Freddy Klooté

GRAVE - Na de heftige coronaperiode was het net mogelijk om op het Merletcollege in Grave een feestelijke diploma-uitreiking te organiseren. Nee, niet met het befaamde en voor vele afgestudeerden van Merlet onvergetelijke lerarencabaret, maar wel in dezelfde sfeer die Merlet kenmerkt: kleinschalig, leuk, kwalitatief, bijzonder creatief en gezellig. Voor gelukkige leerlingen en hun nog gelukkiger ouders.

Je werd er verwelkomd op het schoolplein waar een band, bestaande uit leraren en een oud-leerling de sterren van de hemel speelde. Wie goed keek, zag diverse artiesten die al op menig podium geschitterd hebben. En dan via de rode loper naar binnen. Naar de heerlijk koele corona-veilige zaal. Met prachtig versierde statafels, op veilige afstand van elkaar en een veelbelovend podium.

Diploma's
Adjunct-directeur van de Mavo John Rigters begon met de ongelooflijke uitslag van de examens. Op alle niveaus samen hebben 150 leerlingen hun eindexamen gedaan. Daarvan zijn er 149 geslaagd. Eén leerling is op het nippertje gezakt. "Een fantastisch resultaat”, begon John Rigters zijn speech. "We hebben een viering in aangepaste stijl, maar we maken er een mooi afscheid van. We willen dat jullie de school met een goed gevoel verlaten”. Dat goede gevoel was er zeker, toen de geslaagde van Mavo 4 onder luid applaus de zaal binnenkwamen. Directeur van het VMBO van Merlet Willem van de Kieboom: "Dit is een aangename kennismaking. Ik heb met trots mijn handtekening onder jullie diploma gezet. Vanaf hier ga je verder bouwen aan jullie toekomst. Sommigen gaan verder studeren, anderen nemen een tussenjaar en gaan op reis. Het waren bijzondere twee laatste schooljaren door de corona. Voor de één kwam het goed uit, voor de ander was het maar niks. Maar, jullie zijn er sterker door geworden. Omgaan met onverwachte situaties. Dit is heel bijzonder”.

De ondertekening van de diploma's gebeurde ook coronaproof. Volgens een vaste route. Zonder foto's nemende ouders. "Daar zorgen wij voor”, meldde John Rigters.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties