Grave

Provinciale Statenverkiezingen

Forum voor Democratie ook in Grave de grootste partij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Niet alleen landelijk, maar ook in de gemeente Grave kwam Forum voor Democratie als grootste partij uit de bus tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. De partij van Thierry Baudet behaalde vanuit het niets 15,8 procent van de stemmen in Escharen, Gassel, Grave en Velp. Bij de vorige verkiezingen deed de partij niet mee. De opkomst in de gemeente Grave kwam uit op 56,3 procent, veel hoger dan bij de Statenverkiezingen in 2015 (50,4 procent).

De VVD is de tweede partij in Grave. De liberalen lijden een licht verlies en komen uit op 14,4 procent van de stemmen. Dat was vier jaar geleden nog 16,1 procent.
Het CDA is ondanks een fors verlies de derde partij met 14,2 procent (dit was bij de vorige verkiezingen 19,2), gevolgd door de SP met 10,9 procent (was 20,8). GroenLinks behaalde in Grave 7,6 procent (was 3,5), Lokaal Brabant 7,5 procent (was 1,6) en D66 7,1 procent (was 10,3). De top tien van de grootste partijen wordt gecompleteerd door de PVV (6,8 procent), de PvdA (6,4 procent) en 50Plus (3,2 procent).

Waterschapsverkiezingen
Op 20 maart is tijdens de Waterschapsverkiezingen ook gestemd voor het nieuwe bestuur van Waterschap Aa en Maas. In de gemeente Grave komt Water Natuurlijk (met onder anderen Suzanne de Zoeten uit Escharen) met bijna 36 procent van de stemmen als grootste partij uit de bus, gevolgd door het CDA (21 procent) en de VVD (14 procent). De opkomst bij de Waterschapsverkiezingen in de gemeente Grave was 53 procent.

De leden van het stembureau in Escharen. (foto: Matt Gerrits)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties