Grave

Fietsroute langs oorlogsverleden voert door Grave en Mill

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/MILL - In samenwerking met VisitBrabant heeft Regionaal Bureau Toerisme (RBT) Land van Cuijk een fietsroute ontwikkeld die voert langs het oorlogsverleden (Peel-Raamstelling, Aspergemonument, het Kazemattenmuseum en Thompsonbrug) in Mill en Grave. De route is ruim 37 kilometer en start én eindigt bij De Valkhoeve in Mill.

Het was oorspronkelijk de bedoeling van VisitBrabant om de fietsroute in april van dit jaar uit te geven. Gedurende een aantal weekenden zouden er bovendien op een aantal cruciale plekken langs de route extra activiteiten plaatsvinden. Vanwege het coronavirus heeft VisitBrabant dat moeten afgelasten.

Om fietsliefhebbers met belangstelling voor het oorlogsverleden van Brabant enthousiast te krijgen voor een bezoek aan het Land van Cuijk heeft VisitBrabant besloten om de route, die al op de plank lag, toch uit te brengen. De routebeschrijvingen liggen sinds zaterdag bij de Valkhoeve in Mill en zijn binnenkort ook bij een aantal andere Toeristische Informatiepunten langs de route verkrijgbaar. De route wordt bovendien op www.landvancuijk.nl geplaatst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties