Grave

Esmée Drentje en Toon van Asseldonk spreken bij Dodenherdenking Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Voor het tweede jaar op rij is de dodenherdenking in Grave sober en zonder publiek. Om 19.30 uur start op Omroep Land van Cuijk een uitzending van ongeveer een kwartier zodat belangstellenden de bijeenkomst thuis toch kunnen volgen. Tot de sprekers behoren onder anderen Esmée Drentje en burgemeester Toon van Asseldonk.

De 11-jarige Esmée is dit jaar te gast bij de afgeslankte dodenherdenking die traditioneel protocollair begeleid wordt door Leo Burgers, de Gewalter van de Cloveniers of Schutterye tot Grave. Samen met burgemeester Van Asseldonk en de wethouders Anja Henisch en Theo Lemmen worden kransen gelegd bij het monument aan de voet van de carriliontoren, de Synagoge in de Oliestraat en bij het monument ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Louis Ficq. Deze burgemeester werd tijdens de Tweede Wereldoorlog op 3 februari 1944 door de Duitse bezetter gearresteerd wegens openlijke getuigenis voor Vaderland en Vorst. Hij stierf later in het concentratiekamp Dachau op 9 maart 1945 en ligt begraven op de Rooms-Katholieke begraafplaats van Grave.

Wethouder Henisch legt een krans bij het monument van Ficq, waarna Esmée een gedicht voordraagt van Floortje Agema en burgemeester Van Asseldonk een herdenkingsgedachte deelt. Deze uitzending, die ongeveer 15 minuten duurt, is te volgen via Ziggo-kanaal 40, KPN-kanaal 1475, de website www.omroeplandvancuijk.nl en het YouTube-kanaal van 0486tv.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties