Escharen

Schoon water essentieel voor gevarieerde visstand

Visexcursie Hooge Raam tussen Langenboom en Escharen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en beken. Zij werken samen met onder meer agrarische natuurverenigingen, hengelsportverenigingen en natuurorganisaties om die doelen te realiseren. Zondag 22 juli kunnen belangstellenden dat met eigen ogen zien in de Hooge Raam tussen Langenboom en Escharen.

De variatie in vogels en zoogdieren zegt veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Vissen leiden veelal een verborgen bestaan, maar een gevarieerde visstand zegt veel over de kwaliteit van het water. Daar is belangrijke informatie voor Aa en Maas en RAVON. Tijdens de visexcursie 22 juli in de Hooge Raam laten Waterschap Aa en Maas en RAVON belangstellenden zien hoe zij onderzoek doen naar de visstand in sloten en beken.

‘Vissenjacht’
Voor belangstellenden bestaat een mogelijkheid om met een professioneel schepnet en een waadpak op ‘jacht te gaan’ naar vis. Het doel is om zoveel mogelijk soorten te vangen. In de sloten en beken leven verschillende vissoorten waaronder stekelbaarsjes, rivierdonderpad, het bermpje, bittervoorn, riviergrondel en kleine modderkruiper. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken Waterschap Aa en Maas en RAVON om de mogelijkheden voor vissen binnen het watersysteem te verbeteren.

Locatie en aanmelden
Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis en bijzondere kennis van vissen is niet nodig. De excursie start op 22 juli om 10 uur en is rond 15.30 uur afgelopen. De startlocatie is in Escharen, op de kruising van de Egweg en de Hoogeweg. Heb je belangstelling? Mail dan vóór 20 juli je naam, adres en contactgegevens naar Stichting RAVON, Mick Vos: m.vos@ravon.nl. Na die dag ontvang je meer informatie over het programma en de locatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties