Escharen

TV Escharen renoveert tennisbanen

Door Herman Peters

ESCHAREN - Woensdag 15 januari was de klusgroep van TV Esteren paraat om onder aanvoering van voorzitter Marius Jans de eerste klus voor te bereiden. Om klokslag 10 uur begon de acht man grote ploeg met het demonteren van het hekwerk rond de drie tennisbanen. “Wat je zelf kunt, moet je zelf doen”, is het devies.

De voorspelde regen bleef keurig uit tot na de middag. Tot half één werden het gaas verwijderd en opgerold en de verbindingsstangen losgeschroefd. Op donderdag werd het gaas in de inmiddels geplaatste container gedropt evenals de overtollige stangen. Met handkracht werden alle 4 meter lange palen uit de grond gehaald. Met slimme 'dommekracht-techniek' kom je een heel eind, zo bleek. De toegangspoorten, inmiddels verkocht, werden verwijderd. Een ochtend binnen de planning werd deze eerste klus afgerond.

Het 35 jaar oude tenniscomplex is aan renovatie toe. De kunstgrasbanen, 16 jaar oud, laten het regenwater onvoldoende door en zijn afgeschreven. Als je dan het één op de schop neemt, kun je beter zoveel mogelijk tegelijk doen, bedacht het bestuur. Dus gaat het hekwerk eruit, wordt de verlichting vervangen door ledverlichting, worden er zonnepanelen gelegd en wordt het kunstgras vervangen.
Een landelijke subsidieregeling voor sportclubs bracht in 2019 de plannen in een stroomversnelling. De toewijzing van de subsidie (ongeveer 20% van de kosten) voor het jaar 2020, maakte snel handelen noodzakelijk. Het nieuwe hekwerk wordt in week 4 geplaatst en de banen worden daarna, afhankelijk van het weer, zo snel mogelijk vervangen.

Vóór de zomervakantie zijn de klussen afgerond. De overlast voor de leden van TV Esteren wordt zo klein mogelijk gehouden. Eind week 4 kan er weer getennist worden, zij het nog op de oude banen. Dan is de eerste paal alweer geslagen en staat er een gloednieuwe omheining die weer jarenlang de tennisballen kan tegenhouden. Het verslijten van deze nieuwe omheining gaan de actieve leden van het huidige klussenteam (allen pensionado's) zeer waarschijnlijk niet meer bij leven meemaken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties