Escharen

WF Estria krijgt spiegel voorgehouden

Theo Aarts uit Grave Wandelvoetballer van het Jaar

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

ESCHAREN - Theo Aarts uit Grave is tijdens de traditionele eindejaarsbarbeque van WF Estria uitgeroepen tot ‘Wandelvoetballer van het Jaar 2020’. Tijdens de bewogen en soms emotionele feestavond in De Brouwketel in Escharen kregen de wandelvoetballers uit de gemeente Grave door verschillende prominente gasten, onder wie de Kerstman, de spiegel voorgehouden. Het viel lang niet altijd mee wat ze daarin zagen.

Theo Aarts (midden) neemt de Wandelvoetbalstoktrofee in ontvangst van Ad Mellaard (rechts). Ceremoniemeester Kees van Gent kijkt toe. (foto: Jaap Schouten)

De Kerstman, die naar verluidt zelf ook graag tegen een (sneeuw)balletje trapt, begleed tot verrassing van WF Estria in een zelfgespoten wit arresleetje het podium, om vervolgens alle wandelvoetballers en hun vrouwen scherp, maar vol humor te analyseren. De beide trainer-coaches Ad Mellaard en Ab Aalberts werden speciaal in het zonnetje gezet en kregen een door de Kerstman zelf gemaakte medaille opgespeld. Santa Claus toonde ook compassie met alle geblesseerde spelers van WF Estria, waar de versleten gewrichten, kunstknieën en andere plastic ledematen je het afgelopen seizoen om de oren vlogen.
Daarna was het de beurt aan de gelegenheidsformatie De Limericks, bestaande uit Bert Kroes, Tiny Verberk en Jaap Schouten. Zij hadden voor iedere wandelvoetballer van WF Estria een limerick gecomponeerd, die vol bravoure op het podium werd gebracht. De teksten waren niet al te zachtzinnig en soms was het tandenknarsen van het lijdend voorwerp tot achterin de zaal hoorbaar, maar de rijmende karakterschetsjes waren accuraat, komisch en heel soms grof. Dat was ook de overdonderende entree van de Russische miljardair Igor Ziepoesnetnie, die per direct meedeelde dat hij op een achternamiddag WF Estria had gekocht en dat de bijbehorende wandelvoetballers allemaal een miljoen rijker waren geworden. Ziepoesnetniet, getooid in een lang zwarte bontjas, fileerde de seniorenvoetballers uit Grave tot op het bot en maakte korte metten met vedetten gedrag, hoogmoed op het veld en rennende wandelvoetballers.

Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de ‘Wandelvoetballer van het Jaar 2020’ door ceremoniemeester Kees van Gent, die vakkundig de feestavond aan elkaar praatte. Theo Aarts, die even daarvoor nog het jaaroverzicht van de club had gepresenteerd, werd volkomen verrast door zijn uitverkiezing, die -ook gezien de enthousiaste reacties uit de zaal- zeer terecht was. Theo is lid van de Wijze Mannen, het bestuursorgaan van WF Estria, en hij leverde het afgelopen jaar een zwaar gevecht om zijn lichamelijke gezondheid, maar bleef desondanks onvermoeibaar actief voor WF Estria. Hij organiseerde onder meer het jaarlijkse Walking Footballtoernooi in Escharen. Theo Aarts ontving de bijbehorende prestigieuze en historische Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van de vorige winnaar Ad Mellaard.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties