Escharen

De Brouwketel Open 2020 van TV Esteren

'Tennisfestijn voor de hele omgeving'

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Matt Cruijsen en Marius Jans van TV Esteren zijn er al een tijdje met anderen van de commissie mee bezig: het jaarlijkse tennistoernooi op de banen aan de Karweg. Marius: “We zijn er klaar voor en volledig coronabestendig.” Van zaterdag 22 tot en met zondag 30 augustus kunnen de wedstrijden veilig gespeeld worden. Matt: “De organisatie van het Open Toernooi voor dubbel en mix heeft in overleg met het bestuur en de diverse commissies de voorbereidingen getroffen. De noodzakelijke acties in verband met het coronavirus zijn uitgezet. Er wordt rekening gehouden met de anderhalve meter afstand, de opstelling van tafels en stoelen, zitplaatsen, looprichting, handgel, reinigingsmateriaal, toiletbezoek, extra poetsbeurten, enzovoorts. Maar dit is nog niet alles. De kunstgrastennisbanen zijn begin dit jaar vervangen en men kan voor het eerst in onze geschiedenis genieten van ledverlichting.” Beide heren zijn razend enthousiast.

Marius Jans, voorzitter: "Onze vereniging is in 1986 opgericht. Er waren enorm veel vrijwilligers. Het hele complex, behalve de banen, is ook door vrijwilligers aangelegd. Daar zijn we nog steeds trots op. De banen zijn door specialisten aangelegd. Eerst was het gravel, vanaf 2004 zijn het kunstgrasbanen geworden. De belangstelling was zo groot dat we door de invoering van het kunstgras het hele jaar door konden tennissen.”
Matt Cruijsen, lid van de wedstrijdcommissie: “We hebben nu 160 leden; 130 senioren en 30 jeugd. Dat is wel eens meer geweest, maar de jeugd heeft zoveel keuze om te sporten dat het wel begrijpelijk is. Maar, we hebben nog plaats voor nieuwe leden. Onze prachtige accommodatie laat dat toe. Met drie kunstgrasbanen en één mini-kunstgrasbaan kunnen we best veel aan. In 1993 werd het eerste Open Toernooi gehouden. Met als hoofdsponsor Van Haren Installaties. Dit jaar is het toernooistokje overgenomen door Ben de Bruin van Bistro-Zalen De Brouwketel in Escharen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Ben is zelf ook een fanatiek tennisser en we vinden het bewonderenswaardig dat een ondernemer in deze moeilijke coronatijd dit nog wil doen. Gemiddeld doen er aan het toernooi zestig koppels mee en worden er honderd wedstrijden gespeeld.”

Competities
Marius: “TV Esteren is lid van de KNLTB. Tot de coronacrisis speelden we met veertien teams in verschillende competities. We hebben een herfst- en een wintercompetitie. De donderdagcompetitie, de woensdagochtendcompetitie voor de dames, de clubkampioenschappen, enzovoorts. De banen zijn open van 9 tot 23 uur. Door de corona hebben we een app van de bond gekregen waardoor iedereen kan zien of er nog banen vrij zijn. Een goed systeem dat we wellicht ook na de corona nog kunnen gebruiken. Wie zin heeft om eens te komen kijken of het wat voor hem/haar is, dan kan dat. Vooraf wel even melden.”

Grote leefbaarheid
Matt: “In Escharen zijn veel verenigingen. Op allerlei gebied. Dat maakt dat de leefbaarheid in ons dorp hoge punten scoort. Het is goed wonen in Escharen. Ook wij van TV Esteren dragen ons steentje bij. We hebben geweldig enthousiaste leden, die in de vele commissies hun beste beentje voorzetten. Mannen, vrouwen, jong en oud zitten gezamenlijk in die commissies. We zijn een vereniging waar naast de sportiviteit ook het gemoedelijke, gezellige en sociale gebeuren een grote rol speelt." "Vergeet ook de samenwerking met tennisclubs uit de buurt niet, Matt”, zegt Marius. “We zijn blij dat we onderling zo goed met elkaar overweg kunnen. Ik denk aan THOS uit Grave, Edos uit Gassel, Topio uit Mill en Play Back uit Beers. Wanneer we in de problemen komen met het tijdschema of als er te veel regen was, konden we altijd naar die clubs uitwijken. We hebben trouwens ook jaarlijks een gemeentelijk toernooi, waarbij op alle banen wordt gespeeld.”

Inschrijven
Op www.tvesteren.nl vind je alle informatie over het toernooi van 22 tot en met 30 augustus, op de banen van TV Esteren aan de Karweg in Escharen. Op de website kun je tevens inschrijven. Er wordt alleen dubbel en mix gespeeld, wel in diverse categorieën. Inschrijven moet vóór 12 augustus. In verband met de maatregelen ten aanzien van het coronavirus is het aantal deelnemers beperkt. Wie nog vragen heeft kan mailen naar otc@tvesteren.nl.

Matt en Marius: “Wij zijn er klaar voor. U ook?”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties