Escharen

Start Avondvierdaagse onzeker door verwacht onweer (update)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN/SCHAIJK/ZEELAND - In zowel Escharen, Schaijk als Zeeland staat vanavond, dinsdag 29 mei, de start van de Avondvierdaagse op het programma. De organisaties van al deze evenementen hebben via Facebook laten weten dat het nog niet zeker is of er gewandeld gaat worden. In Noord-Brabant worden namelijk in de loop van de middag zware onweersbuien verwacht. Voor de hele provincie geldt code oranje.

Tijdens het onweer kan in korte tijd veel neerslag vallen, net als bij de wolkbreuk van zondag 27 mei in Reek, met lokaal wateroverlast tot gevolg. Ook harde windstoten en hagelbuien zijn niet uitgesloten. Het KNMI waarschuwt de mensen om open water en open gebied te mijden. Het is niet verstandig om onder bomen te schuilen. 

Escharen, Schaijk en Zeeland
Avondvierdaagse Zeeland maakt omstreeks 17 uur via Facebook bekend of de tocht vanavond doorgaat. Ook DEW Escharen en WSV Ons Genoegen Schaijk roepen wandelaars op om Facebook in de gaten te houden voor meer nieuws over de evenementen.

Tochten gaan door - update 17.24 uur
De organisaties hebben inmiddels alle drie laten weten dat de Avondvierdaagse in hun eigen dorp doorgaat. Omdat de regen en het onweer grotendeels langs deze regio heen lijken te gaan, kan gewoon gestart worden. Er is alleen wel besloten dat vanavond alleen de route van vijf kilometer gelopen wordt. Deelnemers kunnen hieraan meedoen, ongeacht voor welke afstand ze ingeschreven staan. Meelopen is op eigen risico.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties