Escharen

Stap dichter bij digitale welkomstborden voor kerkdorpen Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN/GASSEL/VELP - Ondanks de zomerperiode gaat de stichting Gericht Voor Elkaar, die digitale borden in de kerkdorpen van de gemeente Grave wenst te realiseren, volop door met de werkzaamheden. Waar ze eind vorig jaar nog een bedrag vanuit het fonds maatschappelijke projecten van de Rabobank toegezegd kregen, is het ze deze zomervakantie gelukt om de andere benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. Er kan gestart worden met het verrichten van de aankopen en eerste werkzaamheden.

Gericht Voor Elkaar, afgekort GVE (eerste letter van elk dorp), is de afgelopen jaren druk bezig geweest. “Na een relatief lange periode van gesprekken voeren, toetsen en aanpassingen maken, hebben we als stichting, bestaande uit een vrijwilliger uit elk kerkdorp, een document opgeleverd waarmee we op zoek zijn gegaan naar financiële middelen”, licht voorzitter Jochem Jacobs toe. “We hebben het niet altijd even makkelijk gehad. Op momenten hebben er zeker voor moeten knokken, maar deze nieuwe mijlpaal geeft ons wel weer de energie om door te zetten.”

Financiering
Om de digitale welkomstborden te bekostigen heeft de stichting onder meer een leaseovereenkomst gesloten met de Rabobank voor drie jaar. In deze periode kan GVE het leasebedrag aflossen. Verenigingen en stichtingen mogen gratis van de digitale schermen gebruikmaken om hun activiteiten te presenteren. Bedrijven en organisaties krijgen de ruimte geboden om tegen betaling een advertentie op de negen digitale schermen (drie per dorp) te promoten. “We hebben goed nagedacht over het plaatsen van advertenties en zijn van mening dat dit mogelijk moet zijn, maar het genereren van inkomsten is niet het primaire doel", verklaart Jacobs. "We houden een verhouding aan van twee tot één, waarbij minimaal twee sociale en/of maatschappelijke moeten worden getoond voor er een advertentie in beeld mag komen. Daarnaast zijn we van mening dat het tarief voor advertenties door iedereen te betalen moet zijn. Het moet mogelijk zijn voor lokale ondernemers om gebruik te maken van de borden. We zitten onder de marktprijzen van commerciële partijen in de regio. We hoeven als stichting immers geen winst te maken. Bij ons staat voorop dat deze borden bedoeld zijn en ook gebruikt moeten kunnen worden door de lokale gemeenschap.”

Begin 2020
De verwachting van de stichting is dat na het doen van de aankopen, wat ze voor het eind van deze zomer trachten te doen, de borden tegen het einde van het jaar arriveren. In de tussentijd worden de vergunningen aangevraagd en andere activiteiten uitgevoerd om uiteindelijk aan het begin van 2020 de borden in gebruik te nemen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties