Escharen

Rabobank zegt financiële bijdrage toe aan Stichting Gericht Voor Elkaar

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De vorig jaar opgericht stichting Gericht Voor Elkaar (GVE) ontvangt van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen een financiële bijdrage van 15.000 euro uit het fonds Maatschappelijke Projecten. Dit heeft de Rabobank laten weten. Voorzitter Jochem Jacobs is ontzettend blij met deze toezegging.

Stichting GVE zet zit zich al enige tijd in voor de totstandkoming van digitale welkomstborden in de kerkdorpen van de gemeente Grave. De dorpsraden Escharen, Gassel en Velp hebben eind 2016 de handen ineengeslagen om samen nieuwe en moderne welkomstborden te realiseren. De aanleiding hiervoor ligt in het feit dat de huidige borden van Escharen en Velp toe zijn aan vernieuwing en Gassel nog niet over welkomstborden beschikt. "We zijn ontzettend blij met de toezegging van vijftienduizend euro uit het fonds Maatschappelijke Projecten", zegt Jacobs. "Het helpt ons enorm en brengt ons als stichting een stap dichter bij de realisatie van digitale welkomstborden in de drie kerkdorpen."

Fondsen werven
Elk dorp heeft een eigen vertegenwoordiger in GVE. De naam van de stichting is opgebouwd uit de eerste letter van elk dorp en is sinds vorig jaar officieel opgericht. "Samen met Cor van Boekel en Betsie van Beuningen zijn we inmiddels alweer enkele jaren bezig met dit project", vervolgt Jacobs. "Na enige tijd te hebben gewerkt aan het opstellen van een businessplan en het communiceren van dit plan naar de bevolking zijn we op dit moment zover dat we naar fondsen kunnen gaan zoeken. We zijn daarom verheugd met het geldbedrag van de Rabobank. Dit samen met de hulp en ondersteuning vanuit het gemeentebestuur en de financiële toezegging vanuit de dorpsraden maakt dat we er als stichting positief in blijven staan. We blijven hard doorwerken om uiteindelijk in elk dorp drie prachtige digitale welkomstborden te realiseren."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties