Escharen

Pieperknallers Escharen zijn klaar voor carnaval 2020

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

PIEPERKNALLERSRIJK – De heersers van het Pieperknallersrijk zijn klaar voor carnaval 2020. Afgelopen weekend vond een heuse fotoshoot plaats in Escharen en legde fotograaf Marco van den Broek de hoofdrolspelers van het Esterse carnaval vast op de gevoelige plaat: Prins Willy I en zijn adjudanten Rick, Ad en Willy en zijn pages Elinn en Meike en Prinses Lois en haar pages Noa en Tessel en bodyguards Wik en Allison.

De Pieperknallers zijn er klaar voor

Het is flink raak in d’n Erpelkuul. Sinds 16 november zwaait prins Willy I d’n scepter over de Pieperknallers en gaat er geen weekend voorbij of hij laat van zich horen. Zijn onthulling verliep niet geruisloos. Integendeel, met een flinke knal kwam hij uit een gigantische zeemijn. Willy I is in het dagelijks leven als onderzoeker actief met bommen en granaten; bouwterreinen worden door hem nauwkeurig onderzocht op achtergebleven ‘oorlogstuig’. In het weekend van 30 november zette hij met z’n adjudanten de feestzaal in Niftrik flink op z’n kop, en ging hij voorop in de polonaise.

Het ‘boomzaagfestijn’ bij de Heikneuters in Zeeland was op 7 december helemaal een voltreffer. Met een flinke trekzaag werden door de aanwezige prinsen en een adjudant boomstammen in schijven gezaagd. In een spannende strijd eindigde prins Willy samen met prins Martijn van de Zandkruiers in de finale. De finale is door Willy gewonnen met een verschil van ruim 15 seconden. Samen met zijn adjudant Rick was hij door kracht, techniek en souplesse zijn tegenstander te snel af. Nog nooit hebben de Pieperknallers in de finale gestaan, laat staan deze gewonnen! Vervolgens werd ook daar de zaal op z’n kop gezet en zette prins Willy samen met zijn adjudanten Rick, Ad en Willy mede de toon. Ook zijn pages Elinn en Meike pakten het podium en hebben een dans neergezet waar de vonken vanaf spatten. Met een mooie trofee keerde prins Willy uiteindelijk met zijn enthousiaste aanhang van 40 carnavalsvierders huiswaarts.

Op zaterdag 14 december viel Pothuusburg de eer toe om een feest te organiseren. In een prachtig en sfeervol aangeklede zaal zette prins Tita een goed foute kerstparty neer. Natuurlijk greep prins Willy ook hier weer de kans om het feestje naar zijn hand te zetten en om op het podium te eindigen. Samen met de andere aanwezige prinsen werd een mooie avond afgesloten met het Brabants volkslied van Guus Meeuwis.

 

Prins Willy met zijn adjudanten.

Jeugdprinses Lois met haar gevolg.

Prins Willy I.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?