Escharen

'Nostalgisch Esteren' brengt veel mensen op de been

Door Herman Peters

ESCHAREN - Het was zondag 28 oktober een drukte van belang in de kern van Escharen. Heemkundeclub 'Esters Heem' organiseerde een dag vol nostalgie. Een opgepimpte film uit 1967: een uur lang vroegere koppen en omgeving kijken: prachtige zaalcommentaren. Foto's en bidprentjes kijken na afloop én een dorpswandeling langs 50 'zeer-de-moeite-waard-plekken' in de dorpskern. De zon scheen de hele dag en velen maakten de dorpswandeling. Meer dan 300 mensen zijn er binnen geweest, waarvan 275 de film gezien hebben! Esters Heem is blij en trots dat zoveel mensen deze gelegenheid te baat namen om meer van het vroegere én huidige Escharen te zien. Veel warm commentaar, prachtig. (foto: Matt Gerrits)

De 50 bezichtigingselementen in de dorpskern, met foto en toelichtende tekst, zijn op het laatste moment gebundeld. Onder de titel 'Historische wandeling door Escharen' was deze kleurige bundel voor 5 euro te koop. De bundels vlogen als broodjes over de toonbank en zijn nagenoeg uitverkocht.

Toekomst
Esters Heem wil tweejaarlijks een evenement organiseren. In 2020 zal dat hoogstwaarschijnlijk gebeuren rond het verschijnen van een boek over het oude gemeentehuis, van de hand van Michel Bongers. Hij is, met echtgenote, de huidige bewoner én restaurateur van het prachtige pand aan de St. Machutusweg in Escharen. Michel heeft al diverse artikelen over het raadhuis in landelijke tijdschriften laten verschijnen. Het is zijn bedoeling om samen met Esters Heem de hele historie van het oude gemeentehuis uit te pluizen.

Dank
Esters Heem bedankt in de eerste plaats alle belangstellenden. Daarnaast haar leden én de leden van de werkgroep 'Nostalgisch Esteren' en anderen voor alle inspanningen om de 28e oktober tot een succes te maken. Ook dank aan Graeft Voort en Arenalokaal voor de prettige samenwerking.
Op naar het volgende evenement en intussen kunt u op www.estersheem.nl genieten van wat er tot nu verzameld is over de geschiedenis van Escharen. Later zullen mensen, die afgelopen zondag in Escharen hun ogen de kost gaven, zeker zeggen: “wette nog toen in Esteren?”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties