Escharen

Nieuwe koning én keizerwissel bij St. Antonius Abtgilde Escharen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Zondag 23 juni hield het gilde van Escharen het jaarlijkse koningsschieten. Johan Lourenssen werd gehuldigd als nieuwe gildekoning, terwijl Wim van de Boom na 26 jaar zijn keizerbreuk afstond aan de nieuwe keizer Yvonne ten Haaf.

De dag begon om 15 uur met een optocht van de kerk in Escharen naar de begraafplaats. Hier werden de overleden gildebroeders en –zusters herdacht en werd een bloemetje neergelegd door het konings- en keizerspaar. Vervolgens werd de optocht vervolgd naar het gildeterrein aan de Beerschemaasweg. Na een welkomstwoord van de voorzitter en de burgemeester was het tijd voor Yvonne ten Haaf en Henk van den Meer om hun koningsbreuk weer ter beschikking te stellen. Henk kreeg nog een herinneringsmedaille uitgereikt namens het gilde voor zijn burgerkoningschap.

In totaal deden 9 gildeleden mee aan het koningsschieten. Na een mooie en spannende strijd was het Johan Lourenssen die de vogel naar beneden schoot. Hij is daarmee de nieuwe gildekoning. Het burgerkoningsschieten werd gewonnen door Hessel van Boxtel.

De koningsbreuk werd door burgemeester Lex Roolvink omgehangen bij de nieuwe gildekoning Johan Lourenssen. Hierna was er een bijzondere keizerwissel. Dit was nog niet eerder gebeurd bij het gilde. Wim van de Boom stond na 26 jaar keizerschap zijn keizerbreuk af aan de kersverse keizer Yvonne ten Haaf, de eerste vrouwelijke keizer van heel Noord-Brabant. Vervolgens werden de nieuwe gildekoning en de keizers overvendeld door drie gildebroeders uit Gassel.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties