Escharen

Met IVN Cuijk naar de Broekse Wielen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Op zondag 15 september verzorgt IVN Cuijk een wandeling bij de Broekse Wielen onder leiding van natuurgidsen. Start is om 10 uur op de hoek Fazantenweg/Bordscheweg in Escharen.

Bij deze wandeling vertellen de gidsen van alles over de amfibieën die hier aanwezig zijn en wat de gevolgen zijn van de droogte in 2018 en 2019. Hoe staat het met het waterpeil? Hebben de amfibieën en de zeldzame planten, zoals de ondergedoken moerasscherm, de droogte overleefd? Iedereen is welkom en vooraf opgeven is niet nodig. Voor de wandeling inclusief koffie/thee na afloop vraagt de organisatie een bijdrage van 2 euro.

De Broekse Wielen zijn een onderdeel van natuurgebied Vogelshoek bij Gassel/ Escharen. Het is rivierduinachtig terrein en ligt in een oud stroomdal van de Maas. Je vindt er dicht bij elkaar waterplassen (wielen), delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderland. De wielen zijn ongeveer 150 tot 200 jaar geleden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In de Broekse Wielen vind je zeldzame planten en dieren. De wielen zijn belangrijk voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders, libellen, zeldzame vissoorten en ongewervelde waterdieren zoals libellen. De moeite waard om er eens een kijkje te komen nemen.

Meer weten over deze wandeling: stuur een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties