Escharen

Stadskoor Grave organiseert concert in Escharen

'Lentekriebels met drie koren'

Door Freddy Klooté

GRAVE/ESCHAREN - Trudy Degen is coördinator van het Stadskoor Grave. Enthousiast, sociaal en met een hart vol muziek. “We zijn eens buiten de paden getreden”, meldt ze vrolijk. “Na enkele concerten in Grave gaan we op zondag 22 april naar ‘t Dorpshuus in Escharen. En dat is nog niet alles. We treden er vanaf half drie op samen met nog twee andere koren uit de regio. Het Reekse koor Landante en het Volkels mannenkoor De Karawanken”. Het gaat lekker bij het Stadskoor Grave. Na ons vorig interview, begin 2017, met daarin een oproep voor nieuwe leden, blijkt dat voor 18 zangers en zangeressen aanleiding te zijn geweest om zich bij het Stadskoor Grave aan te melden: “Er werd toen ook specifiek naar mannen gevraagd. Dat resulteerde in vier nieuwe bassen en twee nieuwe tenoren. Plus twaalf zangeressen”, vertelt Trudy trots. Stadskoor Grave groeide afgelopen jaar van 35 naar 53 leden.

“De nieuwe leden voelen zich inmiddels als een vis in het water. Ze vonden de hartelijke ontvangst en het meteen in de groep opgenomen worden, geweldig. Ik ga niet opscheppen”, verhaalt Trudy, “maar de sfeer bij ons is goed. We vormen een eenheid. De communicatie met de dirigent en met het bestuur is voortreffelijk. We tonen medeleven bij alle lief en leed dat we van of over onze leden horen. Als we iemand een aantal repetities missen, grijpen we de telefoon om te vragen of alles nog goed is. We hebben een grote onderlinge betrokkenheid. Ook verheugen we ons in de betrokkenheid van een grote club vaste vrienden, die ons financieel ondersteunen. Die sfeer is blijkbaar in de regio bekend, want we hebben ook leden uit Nijmegen, Wijchen, Wanroy, Cuijk, Linden, Langenboom en Boxmeer. We repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van Campus West, ingang Raamdonk”.

Concert 'Lentekriebels' 22 april
“We verwelkomen dus drie koren op het podium van ’t Dorpshuus in Escharen. Uit Reek komt het koor Landante, onder leiding van dirigent Leon van Schijndel. Het koor bestaat uit ongeveer 30 leden en brengt veel popnummers, bekende, vanaf de sixties tot nu. Er wordt drie- of vierstemmig gezongen, met liedjes van onder anderen Queen, Avicii, Coldplay en Leonard Cohen. Daarnaast zingen ze ook Nederlands repertoire, met nummers van onder meer Boudewijn de Groot en Van Dik Hout. Wie meer informatie wil, kan die vinden op www.koorlandante.nl. Verder zien we op het podium De Karawanken uit Volkel. Genoemd naar een gebergte aan de grens van Oostenrijk en Slovenië. Het grappige is dat dit koor is ontstaan uit een optreden als dubbelmannenkwartet bij een Carnavalszitting in Volkel. Onder leiding van dirigent Marcus de Haard, met aan de piano Frans van Tuijl, vertolkt het mannenkoor momenteel internationale volksliederen en operawerken, maar ook The lion sleeps tonight of I could have danced all night. Gevarieerd werk door de 60 zangers. Meer kun je vinden op www.karawanken.nl. En dan het Stadskoor Grave. Officieel heten we een gemengd profaan koor. Ontstaan uit initiatieven van het blindeninstituut. Onze dirigent is de wel heel enthousiaste Geert Verhallen, met aan de piano onze nieuwe pianiste Selma Peters. Sinds 2005 heten we Stadskoor Grave. Ons repertoire bestaat uit licht-klassieke werken van oude en nieuwe componisten. Maar ook muziek uit musicals en de populaire muziek wordt met veel enthousiasme gezongen. We ervaren het zingen als “een feest van muzikale verwondering”. Meer weten? www.stadskoor-grave.nl. Terwijl Trudy even op adem kan komen, krijg ik het programma voor 22 april te zien.

Programma in het kort
Vóór de pauze zie ik bekende nummers bij Landante: Dust in the wind. Heart of gold. Stil in mij en Bohemian Rhapsody. Dat zal er wel in gaan. De Karawanken zingen Little wheel a-turning, het Opferlied van Beethoven en Softly As I Leave You. Het Stadskoor Grave verrast met The mansions of the lord, Cantique de Jean Racine en Cent mille chansons.

Ook na de pauze speelt kwaliteit de hoofdrol. Met het Stadskoor dat The prayer vertolkt, en verder zingt met onder meer Sammy en You’ll never walk alone. Landante pakt uit met Morning has broken en het bekende Hallelujah van Leonard Cohen. De Karawanken besluiten hun optreden met onder anderen Ja, das ist unser Leben, Anthem uit de musical Chess en The Awakening.
Trudy: “Echt een schitterend programma. Met drie geweldige koren, die in de hele regio bekendheid genieten. De entree is gratis, maar aan het eind van het programma kan men een vrijwillige bijdrage storten”.

Trudy Degen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties