Escharen

Leerlingen De Ester zijn veilig op weg

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van De Ester zijn dinsdag 27 februari bewust gemaakt van het gevaar van grote voertuigen in het verkeer. Corina Hamer, chauffeur en instructeur, was die dag te gast bij de basisschool in Escharen. De kinderen leerden tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer: 'blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om hen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.
Het project Veilig op Weg bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. Dit is het grootste dode-hoekproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden zo’n 1.500 basisscholen bezocht. Meer weten of een les aanvragen? Kijk dan op www.veilig-op-weg.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties