Escharen

Esterse Brianna van der Burgt in finale Miss Teens of Noord-Brabant 2022

'Je bent perfect zoals je bent'

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - De 18-jarige Brianna van der Burgt uit Escharen is een wijze jonge dame voor haar 18 jaar. Uit haar vraag op Facebook om op haar te stemmen voor de Miss Teens-verkiezing van Noord- Brabant: “Ik hoop dat jullie op mij stemmen, omdat ik meedoe aan deze verkiezingen om te bewijzen dat schoonheid niet alleen aan de buitenkant zit. Ik heb vroeger vaak te horen gekregen dat ik niet goed genoeg was. Ik weet dat meerdere meiden en jongens dit te horen krijgen en daardoor minder zelfvertrouwen krijgen. Toch is het super belangrijk om nooit je zelfvertrouwen door andere mensen omlaag te laten gaan. Ik wil aan iedereen bewijzen dat je mooi bent, ondanks wat andere mensen van je vinden. Voor mij was het een hele grote en moeilijke stap om hieraan mee te doen. Toch ben ik super dankbaar dat ik één van de finalisten ben geworden. Ik wil iedereen meegeven dat je perfect bent zoals je bent en je niks hoeft te veranderen aan jezelf voor andere mensen”. (foto's: John Vermeeren)

“Ik ben een echte Esterse. Wel geboren in het ziekenhuis in Nijmegen, maar daarna zo snel mogelijk terug naar Escharen gegaan. Natuurlijk ging ik naar de Ester, gevolgd door het Merletcollege. Daar heb ik de mavo gedaan. En nu zit ik in het tweede leerjaar van het Koning Willem I in Den Bosch en doe ik architectuur. In mijn studie mag ik veel dingen ontwerpen. Zo heb ik een hangplek voor jongeren ontworpen in de vorm van een kubus. Ik loop nu stage bij het bouwbedrijf AVH op de Koninginnedijk. Hartstikke leuk”.

Brianna straalt van enthousiasme. Natuurlijk komen we bij de Miss Teens-verkiezing terecht: “Ik wist niet dat het bestond, maar via een vriendin van een vriendin hoorde ik dat die ging meedoen aan de Miss Beauty of Gelderland. “Dat moet jij ook doen voor Noord-Brabant”, adviseerde die mij. Miss Beauty is voor meiden van 19 jaar en ouder, Miss Teens is er voor jonger dan 19 jaar. Mijn moeder reageerde, toen ik mijn plan om mee te doen vertelde, met de nodige twijfels: “Ja, dat zal wel. Dat doe je toch niet”. Aan mijn vader had ik maar niets verteld. Haha”.

Brianna: “De verkiezingen voor een plaats in de finale werden gehouden op 12 december in het Fletcherhotel in Etten-Leur. Mijn ouders waren op vakantie, dus ik werd gebracht door een vriendin. In Etten-Leur waren maar liefst 100 meiden, die geselecteerd waren uit de brieven en foto’s die we eerder hadden moeten opsturen. 50 kandidaten voor de Miss Beauty en 50 voor Miss Teens. Uit beide categorieën zouden 18 meisjes voor de Brabantse finale worden uitgekozen. Er waren drie rondes. In de eerste ronde moest je je voorstellen aan de jury. Daar zaten drie meisjes in die al een keer hadden gewonnen. Ik zag dat iedereen een prachtig jurkje aan had getrokken. Ik had een broekpakje aan. Ojee, was mijn eerste reactie. Als dat maar goed gaat. Ik moest vertellen wat ik aan mijn voorbereiding had gedaan. Dat was niet zo moeilijk. Ik had wat video’s bekeken van eerdere verkiezingen en had mijn kleding verzorgd. In de tweede ronde, de bikinironde, had ik mijn bril opgezet. Ik had tijdens de voorstellingsronde gemerkt dat ik de jury wat slecht zag omdat ik normaal altijd mijn bril op heb. En de lenzen zaten ook niet lekker. Ik voel me het best met mijn bril. Enkele andere kandidaten keken verbaasd. Ze vonden het maar raar, die bril op. Maar ik ben wie ik ben. De derde ronde ging in het Engels. Ik moest vertellen wat ik het liefst als architect zou ontwerpen. Een hotel, zei ik. Maar dan wel een hotel voor iedereen. Waar rijk en arm zich op hun gemak voelen. Blijdschap in de vakantie voor iedereen”.

Toen was het wachten op de uitslag. We waren verzameld in een grote zaal. Elk meisje had een nummer. Ik had 57. Ik wilde natuurlijk dolgraag finaliste worden en was daar wel mee bezig. Zoveel zelfs dat ik het de eerste keer niet hoorde dat mijn nummer werd afgeroepen. Ik schrok wakker, begon te huilen en haalde mijn sjerp en een goodie bag op, en wist dat ik finalist was. Wat was ik blij”.

De grote finale op 13 maart 2022
“Informatie over tijd en plaats moet ik nog krijgen”, vertelt Brianna. “Maar er kan alvast wel op me gestemd worden. 10% van de stemmenuitslag telt mee in de grote finale. De rest wordt beslist in de andere rondes. De winnaar gaat naar de Nederlandse finale. Ik hoop dat veel vrienden, familieleden, lezers van de Arena, en in ieder geval iedereen in Escharen op me gaat stemmen. Dat kun je doen via het sturen van een sms'je naar 3010 en in de sms poll noordbrabant brianna vermelden. Een sms-je kost wel € 1,10 en dat vind ik best veel. Maar er zijn ook goede doelen die samen hangen met deze wedstrijd. Hulp aan arme gezinnen en speelgoed voor kinderen die het niet zo goed hebben. Gaan jullie op me stemmen? Alvast bedankt”.

Brianna van der Burgt: leuke meid, mooi van binnen en van buiten. Tikkeltje verlegen, beetje onzeker. Kortom, een gezellige, sociale meid van 18 jaar. Stemmen dus!

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties