Escharen

Struinen door het mooiste stukje van Escharen

IVN-wandeling door het Raamdal

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - IVN Grave houdt zondag 17 juni een natuurwandeling door het Raamdal. De gidsen kennen het gebied op hun duimpje en voeren de wandelaars mee naar het ontstaan en achtergrond van dit mooie stukje nieuwe natuur. De wandeling start om 14 uur bij de tennisbaan in Escharen aan het kruispunt van de Beerschemaasweg en Karweg.

De wandeling loopt voor een deel langs de Raam waar men prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Behalve over het ontstaan van het landschap vertellen de gidsen over de planten in het gebied. De gele plomp, de waterlelies en ook de mattenbies is er te zien. Op de achtergrond zal de zang van diverse vogels, waaronder de karekiet en misschien zelfs de nachtegaal, volop te horen zijn in deze tijd. De bever was vorig jaar actief in het Raamdal; zijn sporen zijn nog aanwezig.

De Raamdal-wandeling duurt ongeveer twee uur. Na afloop is er koffie/thee/fris voor de deelnemers. Iedereen is welkom om mee te doen, vooraf aanmelden is niet nodig. De route is niet geschikt voor rolstoelen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage voor IVN is welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties