Escharen

INGEZONDEN: Ben Litjens lijsttrekker Keerpunt Lijst 10

Door Ben Litjens

Ben gaat door met zijn hulp aan mensen, die het moeilijk hebben met de gemeente. In de voorbije maanden hebben dagelijks mensen mij gevraagd of ik door wilde gaan met mijn activiteiten als raadslid. Mijn standvastige steun voor een inwonersraadpleging over de toekomst van de gemeente Grave werd gewaardeerd. Dat was ook het geval voor mijn steun tot het bestuurbaar houden van de gemeente Grave. Ik heb niet meegedaan met het scheppen van een bestuurlijke chaos voorafgaande aan deze inwonersraadpleging. Na deze raadpleging ging de storm in de gemeente Grave meteen liggen. De financiën bleken wel op orde en de bezuinigingen konden worden teruggedraaid. Toen mensen met veel maatschappelijke ervaring zich samen met mij kandidaat stelden voor Keerpunt heb ik het lijsttrekkerschap van Keerpunt aanvaard.

Keerpunt wil de kiezers een nieuw bestuursklimaat bieden, waarbij zorg en toegankelijkheid voor de inwoners voorop staan. Keerpunt wil dat bestuurders en ambtenaren betrouwbaar zijn, meedenkend en dienstbaar zijn voor alle inwoners. Op de website van Keerpunt www.keerpuntlvc.nl staat ons 10-puntenplan. Keerpunt heeft bij de verkiezingen Lijst 10 met de naam Keerpunt; Samen standvastig vooruit.

Kandidatenlijst
Alle 32 kandidaten kunt u vinden op onze website. Over de bovenste tien kandidaten geef ik een korte toelichting. Naast mij als lijsttrekker staat Marius Moors uit Beers op de 2e plaats. Een bedachtzame persoon met grote levenservaring. Op plaats 3 staat Kees Driessen uit Vianen, advocaat met veel overheidservaring. Op plaats 4 staat Mark van de Oever uit Sint Hubert, ook landelijk steunpilaar voor veel agrariërs. Op plaats 5 staat Richard van Cleef uit Sint Hubert. In Grave is hij bekend als voorzitter van wijkraad Zittert en Rode Dorp. Op plaats 6 staat Rien Xhoofleer uit Cuijk, ondernemer en veel ervaring met overheidshandelen. Op plaats 7 staat Isabelle van Dommelen uit Escharen, agrarisch onderneemster. Op plaats 8 staat Chris Josemanders uit Gassel, agrariër en buschauffeur met een gedegen kennis van de maatschappij. Op plaats 9 staat Hannie van Nieuwenhuizen-van Kempen uit Sint Anthonis. Zij heeft het klooster in Sint Anthonis verbouwd tot huisvesting voor ouderen en tot een zorghotel. Op plaats 10 staat Pieter Cuppen uit Escharen, een dynamische persoonlijkheid.

Ben Litjens

|Doorsturen

Louis Sparidans

2021-10-27 18:28:24


Een frappant stuk Ben!
Gegeven het feit dat wij elkaar al langer kennen wens ik je succes toe met je doelstellingen!

Theo Janssen

2021-10-28 10:27:35

Oh god niet deze man weer. Moet die zich niet heel ver van de politiek houden?

Jan Opsteegh

2021-10-29 16:19:02

We leven allemaal in een bubbel momenteel.

Maar die bubbel van Ben is er entje waarbij je denkt van, Wanneer en wie gaat deze man tegen zichzelf beschermen.

Groot spraak over hulp aan mensen bieden?? Niet mee gedaan het scheppen van bestuurlijke chaos!!

Hulp gezocht voor eigenbelang, is Ben al vergeten hoe wispelturig hij was op het nemen van belangrijke beslissingen in de raad met afwijkende stemmingen.

Geloofwaardig overkomen?? Het is inmiddels en jaar gelden dat we konden lezen dat Litens en gemeente Grave (Dhr. Lemmen) tot overeenstemming waren gekomen over Graafschedijk 65.

Even een goedkeuring van de provincie, voorstel bij de raad even voorleggen en de buurt informeren. En de plannen voor de herinrichting en benodigde vergunningen waren rond.

Prachtig plan gepresenteerd pagina groot in Arena, niks mis mee.

Chaos in de raad met beschuldigingen over en weer , eerherstel verzoeken.

Beloftes alom ,maar wat is nu de werkelijke status als men over de Graafschedijk rijdt of wandelt?

Dit is een mooie opdracht als: zoek de tien verschillen en kleur de plaatjes.

Beloftes maken en woord houden is toch wel een van de eerste prioriteiten van een betrouwbaar bestuurder.

Henk

2021-11-02 13:53:41

"Ik heb niet meegedaan met het scheppen van een bestuurlijke chaos voorafgaande aan deze inwonersraadpleging. Na deze raadpleging ging de storm in de gemeente Grave meteen liggen."

Nee, Ben, dit is totaal ongeloofwaardig. Jij was degene die de peiling aanvocht! De uitkomst zou gestolen zijn .... De Donald Trump van Escharen.

En je wilt betrouwbare bestuurders en ambtenaren? Ga dan vooral niet zelf in de gemeenteraad zitten, want anders komt er van je streven niks terecht!

Ben Litjens

2021-11-02 15:49:31

Beste Jan Opsteegh,
Wat jammer dat je niet eerst bij mij geïnformeerd hebt hoe het in elkaar zit.
Al in 2009 had ik overeenstemming met je familielid oud wethouder Harrie
Opsteegh zaliger om alle stenen, die op de noordelijk van de Graafschedijk gelegen bedrijfsterreinen zijn opgeslagen te verplaatsen naar de zuidzijde van de Graafschedijk. Op mijn kantoor is dit plan al meer dan 10 jaar zichtbaar voor iedereen, die mijn bedrijf bezoekt.
Ik was toen geen raadslid.
Hierbij nodig ik je uit om een bezoek te brengen aan mijn bedrijf, zodat je kunt zien in de documenten hoe het werkelijk in elkaar zit.

Ben Litjens

Louis Sparidans

2021-11-02 15:52:32


Jullie hebben allebei gelijk, Henk en Jan. Die unieke tegenstem van Ben, na de uitslag van de volksraadpeiling, was inderdaad volledig ridicuul en kon geen enkel effect meer hebben. Ik heb het hem vergeven.

Wél moet ik toegeven: zónder hem zou er minder gepolariseerd zijn binnen het Graafse gemeentebestuur de laatste jaren. Er werd door een beperkte Raad van 15 leden veel te veel geradicaliseerd.

Ik verwacht hooguit één zetel voor hem. En één ‘rebelse opvatting’ in een raad van 37 zetels kan niet veel kwaad, vind ik.
Zijn 10-puntenplan ziet er overigens voor een deel niet verkeerd uit.

Hij zal er echter wel verbinding voor moeten weten te vinden met andere partijen. En dát is wellicht het probleem.

Jan Opsteegh

2021-11-07 16:08:51

Beste Ben Litjens,

Ik heb bewust vooraf geen informatie bij je opgevraagd, omdat ik er geen behoefte aan heb om een verhaaltje voorgelezen te krijgen wat je blijkbaar al vanaf 2009 bij een ieder die het horen wil op de mouw spelt.

En ja , ik wil graag gebruik maken van je uitnodiging om je bedrijf te komen bezichtigen, maar dan het liefst bij de opening of open dag van je nieuwe bedrijvencomplex aan de Graafsechedijk. Vooraf ga ik eerst even bij de firma v. Elst in Haps kijken om een reëel vergelijk te hebben van twee bedrijven binnen Land v. Cuijk die nagenoeg de zelfde bedrijfsactiviteiten hebben. Als er een overeenstemming was in 2009, vraag ik me af waarom er nog maar zo weinig is verandert. Het antwoord hierop heb ik denk ook al. Namens Keerpunt 2010 heb je natuurlijk enorm veel tijd en energie geïnvesteerd om alle inwoners van de Gemeente Grave te helpen op allerlei gebied. Je onomstotelijke inzet zal bevestigd kunnen worden door de ex Fractievoorzitter, ex raadsleden en ex kandidaten op de toenmalige verkiezingslijst Keerpunt 2010, vanaf de periode dat je wel actief was in de gemeenteraad.

In je bovenstaande reactie geef je maar weer eens aan hoe tactloos en gevoelloos je manier van communiceren is, wederom een overleden persoon met naam en titel vernoemen die niet meer in de gelegenheid is om (in jouw voordeel) te kunnen reageren. Ongepast! En o ja, was het niet “DE” Ben Litjens die we afgelopen week bij Barretje 0486 zagen met een emotionele blik en trillend onderlipje, toen het onderwerp van jouw te vroeg overleden broer werd aangeroerd. Of was het ook een ingestudeerd toneelstukje.

En ja, helaas zijn mijn broers al overleden, en kunnen geen teksten meer voor mij schrijven die ik als houten Klaas kan gaan zitten voorlezen.

Normaal zou ik zeggen; Veel wijsheid en geluk, maar in dit geval weet ik niet precies wat ik zal schrijven.

Echter heb ik een advies voor je: Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties