Escharen

Historische promotie naar derde klasse voor honderdjarig Estria

Door Matt Gerrits van S.V. Estria

ESCHAREN/HEIJEN - 2019 is een fantastisch jaar voor Estria. De Esterse voetbaltrots viert dit jaar niet alleen het honderdjarig bestaan, de club promoveerde afgelopen zondag ook voor het eerst in haar historie naar de derde klasse. In een zinderende beslissingswedstrijd in Heijen werd GFC met 3-1 verslagen. (foto: Matt Gerrits)

Op het fraaie sportpark van VV Heijen, waar veel Estria-supporters aanwezig waren, was Estria voor de pauze de ploeg met het meeste initiatief. GFC wachtte op de counter, maar de verdediging bij Estria gaf niks weg. In de 31e minuut kreeg Estria de ultieme kans om de openingstreffer te scoren nadat Jordy Hurkens binnen de lijnen werd neergelegd, maar speler-coach Ivo Rossen (die zondag zijn allerlaatste wedstrijd speelde, red.) gleed weg toen hij de bal wilde trappen, waardoor de bal over het doel verdween. Tot de pauze gebeurde er niet veel meer aan beide zijden.

Na de pauze kwam de ploeg uit Grubbenvorst iets beter in haar spel en dat resulteerde in de 70e minuut in de voorsprong voor GFC. De kansen leken hierna gekeerd, maar daar dacht good-old Niels van Lier anders over, want nauwelijks zes minuten later wist hij met een prachtige volley de doelman van GFC te passeren: 1-1. Estria rook nu weer bloed en die instelling werd in de 87e minuut beloond. De mee opgekomen Milan Derksen knalde de bal na aangeven van Ivo Rossen snoeihard achter de doelman van GFC. Dolle vreugde bij spelers en Estria-supporters, maar nog was de Estria-koek niet op, want in blessuretijd punterde spits Roy Hurkens de bal naar een 3-1 eindstand.

Hierna was het groot feest bij spelers en aanhang natuurlijk. De platte kar werd van stal gehaald en tijdens het Loop naar de pomp-festival werden alle spelers nog eens extra in het zonnetje gezet en gehuldigd. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties