Escharen

'Happen en stappen' voor een goei leven

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Ben de Bruin van De Brouwketel kan er enthousiast over praten. Het evenement 'Happen en stappen', bedacht door de groep ’t goei leven om Grave te promoten, is een succes geworden. "We hadden vorig jaar zo’n veertig deelnemers en ik verwacht dat dit iets is wat door mond-tot-mondreclame steeds groter kan worden", zegt hij. "De combinatie is natuurlijk ook geweldig leuk. Wandelen, dat momenteel enorm 'in' is en dan een maaltijd, verdeeld over vier restaurants. De deelnemers vorig jaar waren razend enthousiast."

Ook dit jaar gaat het 'Happen en stappen' weer door. Zondag 17 maart, tussen elf en twaalf uur beginnen de deelnemers bij café-restaurant De Poort van Cleve, in hartje Grave. Gesterkt door koffie/thee met iets lekkers kan de tocht starten. De historie komt door alle poriën binnen als je door het oude stadje wandelt. Je ademt geschiedenis. Van daaruit ligt een mooie tocht in het verschiet door prachtige natuur, die net het winterse ongemak achter zich heeft gelaten en zich voorzichtig omkleedt in lentekleuren.
Langs smalle weggetjes waar voorjaarsplantjes de ruimte hebben om te spelen met de zonnestralen. Richting Velp. Het Emmausklooster, waar Mark van der Linden als gastheer de wandelaars ontvangt met een krachtige soep, in het eeuwenoude klooster, waar de stilte alles vertelt over eeuwen kloosterleven. De wandelaar gaat gesterkt verder.

De Brouwketel
Genietend van alle moois onderweg naar restaurant De Brouwketel, waar wordt gestopt om te genieten van het hoofdgerecht. Wie ooit in De Brouwketel heeft gegeten weet wat er te wachten staat. Een (h)eerlijk gerecht, met klassieke tonen en een fikse tik van gerechten uit het mooie Brabantse land.
In de verte zijn de torens van het vestingstadje langzaam maar zeker weer zichtbaar als de wandeltocht wordt voortgezet richting het einde. In het altijd gezellige De Maaspoort, dat gasten uit de hele omgeving ontvangt, want bekend om zijn talrijke speciale biersoorten en de steeds weer verrassende gerechten, wordt het toetje gegeten.

Volgende keren
Aan een waardevolle dag met vele onvergetelijke indrukken is dan een einde gekomen. De volgende 'Happen en stappen' data kun je alvast in je agenda zetten: 26 mei (fietstocht), 30 mei en 3 november. De prijs voor al dit moois en lekkers bedraagt 21,75 euro. Inschrijven kan via www.ticketkantoor.nl/shop/happenenstappen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties