Escharen

FOTOREPORTAGE: Pronkzittingen Erpelkuul groot(s) succes

Door CV De Pieperknallers

ESCHAREN - In het weekend van 15 februari liet Escharen weer zien waarin het groot(s) is. In twee zittingen konden de Pieperknallers genieten van veel talent van eigen bodem. Naast een aantal vaste terugkerende artiesten is er ook nieuw talent gespot. (foto's: Marco van den Broek)

Traditiegetrouw werd gestart met de dansen van verschillende dansgardes, zodat de muzikale stemming er snel in zat. De pages van Prins Willy I zetten een dans van hoog niveau neer en dat was goed te merken aan het enthousiasme in de zaal. Ook de dansgardes, de jeugdpages en de jonge jeugdraad brachten prachtige dansen ten tonele.

Het spits werd afgebeten door de kring van personen achter de prins, de aanhang van het gevolg. Met een PubQuiz werd de zaal deelgenoot gemaakt van feitjes, roddels en situaties waarin Prins Willy de afgelopen maanden met zijn team verzeild is geraakt. Het werd snel duidelijk dat hij graag op het podium staat, er ook nog wel eens afduikt en de spotlights niet schuwt.
De piepers werden daarna onderwezen in geschiedenis. In een op film vastgelegde act 'Een brug te dichtbij' werd een dwaling in de geschiedenis in beeld gebracht. Twee Duitse militairen probeerden de brug over de Hooge Raam te vernietigen om daarmee de opmars van de geallieerde troepen te stoppen, niet wetende dat tegelijkertijd de Graafse brug werd veroverd op hun eigen leger. De geallieerden konden het vernietigen van de 'Hooge Raam-brug' verijdelen, maar vergaten wel de explosieven op te ruimen. Nu, na 75 jaar, werd dat alsnog gedaan en mocht prins Willy I als expert op dit gebied hoogstpersoonlijk de bom onschadelijk maken. Dat lukte hem niet en met een grote knal werd de zaal, en vooral het college van B & W, onder vuur genomen en in confetti gehuld.

Dancing Queens
De oud-prinsen van de gemeente Grave uit 2018-2019 zetten de zaal op zijn kop als Dancing Queens, met bekende Abba-hits werd er gezongen en gedanst. Ook LOE, ofwel Lokale Omroep Escharen, was zoals vanouds van de partij. Iedere keer laten zij op humoristische en gevatte wijze de Graafse politiek en gebeurtenissen uit het dorp de revue passeren. De discussie en perikelen rond de herindeling, waar net als LOE niemand meer iets van begrijpt, werd goed en met humor neergezet.

Na de pauze was het tijd voor de 'Proat van Elluf', waarin de Raad van Elf de prins en zijn gevolg, maar vooral ook zichzelf, op de hak neemt. Ieder jaar ziet de prins met angst en beven deze act tegemoet, want je weet maar nooit hoe je te grazen wordt genomen.
De moeder van vorst Mark stond vervolgens als 'Mijn moeder' op het podium met een mooie buut. Soms net wat tegen het randje, sprak zij over het moederschap, haar huwelijk en haar job als begrafenisondernemer. Door de vele AED’s in D’n Erpelkuul en het grote aantal inwoners in het bezit van een renanimatiecertificaat was zij toch benauwd voor een stuk inkomstenderving. Echter, ze sloot af door iedereen een gezond en lang leven toe te wensen met veel humor, want wie lacht die leeft! Dansgarde De Parels verzorgde een leuk uitgevoerde showdans in combinatie met filmbeelden rond het Disney-thema.
De dames Blond en rond waren net terug van een middagje shoppen in Grave en stonden uitvoerig stil bij hun aankopen en hun 'figuur'. De dames waren zichtbaar jaloers op de slanke lijn van de vrouw van de prins en zo ontstond een lachwekkende discussie over afvallen en het uiterlijk.

'Drums ‘n Roosjes'
De dames van de Raad van Elf brachten als 'Drums ‘n Roosjes' een muzikaal 'drumschouwspel' op het toneel. Met vuilniscontainers en oliedrums werden, als een geoliede machine, diverse songs uitgevoerd. Het publiek brak de tent bijna af bij de Queen-hit We will rock you. De podiumacts werden afgesloten met de ijzersterke buut 'De Bruid', gebracht door één van de finalisten van het Brabants Tonpraotfestival. Een prima buut, maar het mag gezegd worden: de piepers en pieperinnekes doen niet onder voor hun professionele collega!

Na een finale met alle artiesten op het podium bedankte Prins Willy alle deelnemers en de mensen in de zaal voor hun bijdragen, humor en gezelligheid.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?