Escharen

Fletse kampioenen Estria Vijf tegen SCV’58 4

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Terwijl in de verte Graafse kerkklokken de tweede paasdag inluiden, staan onze elf bikkels, kampioenen klaar om eindelijk weer eens “vol gas” te geven, zoals Perschef Patrick Bos vooraf beloofd. Hij kon zelf niet aanwezig zijn wegens “vaderlijke verplichtingen”. OMG. Vaderlijke verplichtingen. Patrick, als Perschef heb je een functie die alle mogelijke vaderlijke verplichtingen ver te boven gaan. Kom op man. Je kunt na de dag van de platte kar nog vaak zat naar de meubelboulevards gaan kijken. Ja, bikkels, jullie merken het, ik ben een beetje pissig.

Na de vraag van Roy Derks of er nog kaartjes voor de wedstrijd waren, kon er bij mij nog wel een lachje af. Ik heb hem mijn perskaart gegeven. Blij dat hij was. Maar na vier minuten kreeg ik de eerste klap te verwerken. Teun Opsteeg maakte in de dug-out een foto van zijn bruine benen. En durfde daarbij ook nog te klagen dat het zo warm was in de dug-out. Toen vrouwlief Ria de foto vergrootte en opmerkte dat het wel erg mooie benen waren, ontplofte ik bijna. “Luie benen”, riep ik (te) hard. Na de daaropvolgende woordenwisseling kon ik mijn diner bij Lepoutre gaan halen.

Terug naar de wedstrijd. Bij rust was het 2-0 voor Velp. “Ongelukkig in de eindpaas”, was het commentaar van Patrick Bos vanuit de meubelboulevard in Tilburg. De tegenstander was wel gelijkwaardig. Ja, dat zal wel. En dan zomaar met 2-0 achter komen. De kleedkamermuziek was ook niet om over naar huis te schrijven. Iets van een Hitzone-cd. Slappe boel. Dan maar alle hoop op de tweede helft gevestigd. Hopelijk had coach Marcel de kampioenen eens een flink paaseipoepje laten ruiken. En warempel. “Met nog tien minuten op de klok combineren Schenkels en de net ingevallen Maarten er lustig op los”, meldde Patrick Bos vanuit Breda. “Teun (is dat die met zijn gebruinde benen?) die met zijn dreiging heel Velp naar zich toetrekt, maakt het mogelijk dat Schenkels voorzet en Tijs afmaakt: 2-1”. Afrondend meldde Patrick, “vaderlijk”, uit Bergen op Zoom dat het 2-1 was gebleven. “Een gelijk spel was verdiend. Maar weer een week dichterbij het kampioenschap”. Ricky Seinstra maakte het helemaal bar: “De derde helft hebben wij gewonnen”. Met daarbij een groot glas bier. Jongens, jongens toch.

Freddy Klooté

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties