Escharen

Escharense hoort bij honderd jongste deelnemers

Evie Ruiken (11) doet mee aan Nijmeegse Vierdaagse met #Vteam

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Evie Ruiken uit Escharen is met haar 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag dertig kilometer samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers doet voor het eerst mee aan de bekende wandelmars van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 juli.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. "Eindelijk mag ik mee doen met de vierdaagse", vertelt Evie. "Mijn moeder heeft de vierdaagse al een paar keer gelopen, drie jaar geleden nog samen met mijn zus Louise. Toen kon ik echt niet meer wachten om hem ook een keer te lopen. Dit jaar doe ik dat samen met het #Vteam. Ik vind het leuk om samen met negenennegentig andere kinderen de vierdaagse voor het eerst te lopen. Ik heb er al een paar nieuwe vriendinnen bij."

Reportages en vlogs
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze", vindt hij. "Ook Evie laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.
De belevenissen van Evie en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via www.Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties