Escharen

Estria kan zondag kampioen worden

Door Matt Gerrits van S.V. Estria

ESCHAREN - Door een 2-5 zege op Toxandria in Sambeek en de nederlaag van koploper Hapse Boys tegen Festilent, kan Estria komende zondag in een rechtstreeks duel tegen Hapse Boys de titel in de vierde klasse in de wacht slepen. (foto: Matt Gerrits)

Niels van Lier scoort het vijfde doelpunt voor Estria

Estria begon zondag heel slap aan het duel tegen Toxandria, want binnen nauwelijks 20 minuten stond de ploeg uit Rijkevoort al op een 2-0 voorsprong. Daarna werden de rood-witten wakker en stonden beide ploegen na 45 minuten weer op een gelijke stand. Eerst was het laatste man Bart Cruijsen die precies goed stond bij een voorzet van Roy Hurkens en twee minuten voor het rustsignaal toonde Ivo Rossen hoe je een strafschop moet nemen die gegeven was na een overtreding tegen Jordy Hurkens.

De tweede helft domineerde Estria en was het wachten op de voorsprong. Die viel in de 67e minuut toen de bal na een schot van Ivo Rossen belandde voor de voeten van Jordy Hurkens die daarna er makkelijk 2-3 van maakte. In de slotfase liep Estria door doelpunten van Rens van Dongen en invaller Niels van Lier nog uit naar een 2-5 eindstand.

Het wachten was nu op berichten uit Haps. Vreugde even later bij Estria want de koploper had met 1-0 verloren, waardoor Estria en Hapse Boys nu in punten gelijkstaan. Volgende week volgt de ontknoping als beide ploegen elkaar treffen in Escharen. Door een iets beter doelsaldo heeft Hapse Boys genoeg aan een gelijkspel. Bij een overwinning van Estria promoveert het team van coach Ivo Rossen naar de 3e klasse KNVB.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties