Escharen

Sponsorloop zamelt geld in voor Stichting Corry Bruijst

EsteRun nieuw hardloopevenement in gemeente Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Gemeente Grave is met de EsteRun een nieuw hardloopevenement rijker. De laatste zondag van mei mogen sportievelingen hun renschoenen aantrekken voor een mooie tocht door het Raamdal. Ook voor mensen die niet meedoen is er van alles te doen op het start- en finishterrein. Gezelligheid staat centraal. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Corry Bruijst.

Het idee voor de EsteRun komt van Kathelijn van Dongen, de dochter van Corry Bruijsten. “Mijn moeder had de diagnose borstkanker”, blikt ze terug. “Ze wist dat ze niet lang meer te leven had. Omdat ze nog iets wilde betekenen voor anderen, heeft ze zeven jaar geleden een stichting opgericht. Het doel was om een huiselijke sfeer te creëren op de afdeling in het CWZ waar ze behandeld werd. Daarbij wilde mijn moeder mensen aan het rennen krijgen. Dat kwam samen in de Raamrun. Een sponsorloop waarmee geld werd opgehaald voor Stichting Corry Bruijst.”
De afgelopen vier jaar vond de Raamrun plaats om geld in te zamelen. Dit jaar gaat dat evenement niet door. “Ik merkte dat me dat wel wat deed, als dochter”, vertelt Kathelijn. “Daarom heb ik een enthousiast team van vijf personen om mee heen verzameld. Samen zijn we aan de slag gegaan om toch een sponsorloop te organiseren en op die manier geld op te halen voor de stichting. Deze middelen worden onder meer ingezet voor een bloemenabonnement, waarmee een huiselijke sfeer gecreëerd wordt in de dagbehandelingsruimte voor chemopatiënten in het CWZ.”

Mooie routes
De EsteRun wordt vanuit een gemoedelijke sfeer opgezet. “Een evenement waar jong en oud aan mee kan doen”, vertelt Jacqueline van de Vendel. “Ren vijf of tien kilometer dwars door de prachtige natuur in het Raamdal en Tongelaar. Het is een heel mooi gebied. Voor kinderen is er een speciale route. Meedoen is belangrijker dan winnen. De tijd is ondergeschikt. Gezelligheid staat voorop.”
De start en finish zijn op het gildeterrein in Escharen. “Daar is veel te doen, ook voor het publiek”, gaat Jacqueline verder. “Geniet van een hapje of drankje. Er is veel vertier. Kom daarom de lopers aanmoedigen en ervaar de gezelligheid.”

Loopgroep Grave
De organisatie voor de EsteRun ligt bij Loopgroep Grave. Deze club is bijna dertig jaar geleden begonnen met een paar fanatiekelingen om hardlooptechnieken van elkaar te leren. Inmiddels zijn er zo'n honderdzeventig mensen bij betrokken die op gezette tijden vrijblijvend gaan rennen. Ook hier staat gezelligheid centraal.

De EsteRun wordt zondag 28 mei gehouden. De kinderen bijten om 9.45 uur het spits af. Voor hen kost deelname 1 euro. De deelnemers van de vijf kilometer starten om 10 uur. Voor die afstand betaal je 5 euro. De sportievelingen die voor tien kilometer gaan, doneren 7,50 euro. Zij beginnen om 10.15 uur. “Meer doneren mag natuurlijk altijd”, zegt Kathelijn met een knipoog. Kijk voor meer informatie op www.esterun.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties