Escharen

Hardlopen of wandelen op zondag 3 juni

EsteRun gaat op herhaling

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - De succesvolle eerste editie van de EsteRun krijgt zondag 3 juni een vervolg. Het hardloopevenement wordt daarnaast uitgebreid met wandeltochten van meerdere afstanden. Ren of loop dwars door de prachtige natuur in het Raamdal, Tongelaar en omgeving. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar de afdeling oncologie van het CWZ Nijmegen.

De eerste editie van de EsteRun was een groot succes. (foto: Matt Gerrits)

De centrale locatie met start- en finishplek van de EsteRun is op het Gildeterrein in Escharen. De organisatie ligt wederom in de capabele handen van Loopgroep Grave. Er is keuze uit drie verschillende afstanden, waarmee er voor iedere hardloper een passende route is. De Kidsrun van één kilometer begint om 9.30 uur en gaat rondom het terrein. Startende lopers kunnen het plezier ervaren tijdens de route van vijf kilometer die door het Raamdal loopt. Gevorderde lopers draaien hun hand natuurlijk niet om voor een route van tien kilometer. Deze gaat niet alleen door het Raamdal, maar brengt je ook naar Landgoed Tongelaar. Voor beide afstanden klinkt het startschot om 10 uur. Inschrijven voor het hardlopen kan op www.esterun.nl

DEW Escharen
Nieuw dit jaar zijn de wandeltochten van DEW Escharen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: zes, tien, vijftien en twintig kilometer. Voor de twee langste afstanden kun je starten tussen 8 en 9 uur. Wie kiest voor zes of tien kilometer, begint tussen 9 en 10.30 uur. Het is niet mogelijk je vooraf aan te melden, dit kan alleen op locatie op de de dag zelf.
Op het Gildeterrein is van alles te beleven voor het publiek. Zo kun je -tijdens het aanmoedigen van de lopers- genieten van een hapje en een drankje. Ook voor de kinderen is er volop vertier. Of je nu meeloopt of niet, het belooft een gezellige ochtend te worden.

Goed doel
De opbrengst van de EsteRun komt geheel ten goede aan de afdeling oncologie in het CWZ. Loopgroep Grave steunt hiermee het initiatief dat hun te vroeg overleden loopmaatje Corry Bruijsten zo'n acht jaar geleden is gestart: het huiselijker maken van deze ziekenhuisafdeling, die dankzij haar actie nu volledig aangekleed is naar de wensen van patiënten en medewerkers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties